7.9 C
Podgorica
21.04.2024.

UP: Organizovani napad na policajce ispred Skupštine!

Danas oko 17.30 časova organizator javnog okupljanja u Podgorici, koje se održavalo ispred zgrade Skupštine Crne Gore, pozvao je okupljene građane da se raziđu i saopštio je da je okupljanje završeno”, saopšteno je iz Uprave policije.

Nakon toga dio okupljenih lica se organizovano uputio ka zaštitnim ogradama za sprečavanje prolaska lica, koje se nalaze ispred zgrade Skupštine Crne Gore i uz upotrebu sile ova lica su dio ograde uklonila.

Zatim je počeo organizovani napad na policijske službenike koji su se nalazili u kordonu ispred zgrade Skupštine Crne Gore i to bacanjem kamenica, flaša, pirotehničkih i eksplozivnih sredstava, kao i drugim sredstvima pogodnim za nanošenje povreda, te i prskanjem ručnim sprejem – suzavcem u pravcu policijskih službenika i štićenog objekta – Skupštine Crne Gore. Tom prilikom pogođeno je više policijskih službenika kao i zgrada Skupštine. Ova lica bila su maskirani tzv. fantomkama i kapuljačama na glavi, a sve u cilju prikrivanja svog identiteta – saopšteno je iz Uprave policije.

Nakon što su policijske starješine izdale naređenje ovim licima da prestanu sa napadom na policijske službenike o koje su se oni oglušili, policijskim službenicima je izdato naređenje da upotrijebe najblaže sredstvo prinude – ručni sprej sa nadražujućim dejstvom, kako bi se odbio aktivni napad ove grupe lica.

– Ta grupa se nakon toga povukla kolovozom na Bulevar Svetog Petra Cetinjskog gdje se i trenutno nalazi.

I pored više izdatih upozorenja i naređenja od strane policijskih službenicima ka ovim licima, da se raziđu, oni to i dalje to odbijaju.

Do ovog trenutka, po raspoloživim informacijama, nema lica ili policijskih službenika koji su u ovom incidentu zadobili teške tjelesne povrede”, navodi se u saopštenju policije.

 

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime