15.9 C
Podgorica
16.04.2024.

Srbe u Štrpcu napao pripadnik kosovskih bezbjednosnih snaga!

Uhapšeni Albanac A.K, koji je uhapšen zbog ranjavanja Stefana i Miloša Stojanovića u Gotovuši, pripadnik je kosovskih bezbjednosnih snaga, rečeno je Srni u policiji u Prištini.

Zbog njegove pripadnosti KBS-u slučaj istražju i pripadnici tih snaga”, kažu u policiji i navode da se sprovode dodatne istražne radnje o motivima napada u selu Gotovuša.

Protest Srba u Gotovuši u opštini Štrpce zbog današnjeg ranjavanja Stefana i Miloša Stojanovića nastavljen je i večeras jer Srbi traže da Komanda Kfora rasporedi dodatne snage na području ove opštine, prenijeli su Srni srpski izvori iz te opštine.

Srbi, uz zahtjev da se poveća prisustvo pripadnika Kfora, traže i garancije da se incidenti poput današnjeg neće ponoviti.

Dvojica Stojanovića Stefan /11/ i Miloš /21/ ranjeni su u napadu koji se dogodio na putu u selu Gotovuša kada su se sa grupom mještana vraćali iz sječe badnjaka.

Na njih je A.K pucao iz pištolja, pošto je prethodno zaustavio automobil kojim se kretao iz pravca Štrpca prema Uroševcu. Njega je policija uhapsila.

Ranjeni su poslije ukazane ljekarske pomoći u Domu zdravlja u Štrpcu prebačeni na Odjeljenje hirurgije Kliničkog bolničkog centra /KBC/ u Gračanici i njihovo zdravstveno stanje je stabilno, rečeno je Srni u dežurnoj službi KBC-a.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime