19.1 C
Podgorica
24.03.2023.

“Predsjednički izbori i nova vlada dio su istog paketa, Pejanović Đurišić bi imala ozbiljne šanse kao nezavisni kandidat centra”

Dogovor oko kandidata za predsjednika, glasanje za drugi krug i pravljeneje nove vlade dio su istog “paketa”. Svi kandidati sadašnje većine treba da se dogovore šta će biti u drugom krugu, ako budu imali protivknadidata sa druge strane. Da li je Crna Gora sazrela da ima predsjednika Srbina, taj odgovor treba da da javnost. Sad imamo premijera Albanca, Srbija odavno ima ženu iz LGBT populacije. Andrija Mandić je poltičar velikog iskustva, dugo je bio u opoziciji i veliki je neprijatelj Mila Đukanovića. Ali za pobjedu je potreban širi dogovor“, rekao je predsjendik Atlas grupe i Univerziteta Mediteran Duško Knežević gostujući u emisiji Klub A na A plus TV.

On je dodao da se ne mogu posmatrati predsjednički izbori mimo pitanja nove vlade.

Kako god je zvali – tehnička, rekonstruisana ili koncentraciona, govorimo o vladi  koja treba da pripremi izbore. U taj dogovor treba da bude uključeni i predsjednički izbori i nova vlada. Moj savjet je da parlamentarna većina što prije sjednei dogovri se“, rekao je Knežević.

On je potom iznio zanimljiv predlog vezan za izbor predsjedničkog kandidata centra.

Ako centar bude išao sa nezavnisnim kandidatem poput Milice Pejanović, imaće ozbiljne šanse. Milica bi bila ozbiljan kandidat, kao univerzitetski profesor, diplomata i dugogoišnji političar i sigurno bi ušla u drugi krug. Ne treba istrčavati sa kandidatima, drobiti glasove. Nije dobro da bude 5-6 kandidata. Potrebna je sinergija. Da se formira nova vlada i da budući kandidat ima podršku sadašnje većine bar 80-90 odsto“, kazao je Knežević.

Emisiju pogledajte na našem YouTube kanalu:

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime