17.7 C
Podgorica
25.05.2024.

Milatović: U Beogradu ću pozvati Vučića da posjeti Crnu Goru

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović istakao je za TVCG da će u fokusu njegove predstojeće posjete Beogradu biti potpuna normalizacija odnosa sa Srbijom kao važnim ekonomskim partnerom. Milatović će zvanično posjetiti Beograd 9. i 10. jula.

Milatović je podsjetio da će se sastati sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, navodeći da će ga pozvati da dođe u Crnu Goru.

“Vučić je bio na mojoj inauguraciji. Siguran sam da će doći”, rekao je Milatović.

Istakao je da će najvažniji segment posjete biti ponovno postavljanje diplomatskih odnosa na nivou ambasadora, pošto ni Srbija nema ambasadora u Podgorici, niti Crna Gora ambasadora u Beogradu.

“Akcenat će biti i na druge teme: ekonomska saradnja, zajednički infrastrukturni projekti, zajednički put ka Evropskoj uniji ali tema oko ambasadora je preduslov”, naveo je Milatović.

Podsjetio je i da će položiti vijenac na Spomenik neznanom junaku na Avali.

“Na taj način odaću počast zajedničkoj istorijskoj borbi Srbije i Crne Gore. Građani Srbije su pomagali Crnoj Gori, tako da ćemo na taj način zaokružiti posjetu”, zaključio je Milatović.

Milatović će se u Beogradu sastati i sa predsjednikom Narodne skupštine Vladimirom Orlićem.

Najavljeno je da će položiti cvijeće ispred Osnovne škole “Vladislav Ribnikar“, a u čast Milatovićeve posjete ambasada Crne Gore prirediće i svečani prijem u Crnogorskoj kući u Beogradu.

(Portal RTCG)

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime