23.7 C
Podgorica
30.05.2024.

Lekić: Nacionalizovao bih “ničiju kuću”

 

Kuću pored Vile Gorica u Podgorica, poznatu i kao “ničija kuća” bih istog momenta nacionalizovao i proglasio za državnu imovinu, kazao je u emisiji “Klub A plus” predsjednik Demos-a Miodrag Lekić.

“Italijani to rad. Kad neki objekat a nešto ima veze sa kriminalom, država to odmah uzima Lijepo je to mjesto, a niko neće da prijavi da je njegova.- Đukanović je rekao ranije da je bio u toj kombinaciji, kasnije da nije”, podsjetio je Lekić.

Takozvana “ničija kuća” se nalazi na parceli koja je u vlasništvu Glavnog grada.

Ova kuća dospjela je u žižu javnosti nakon što je vlasnik Atlas grupe Duško Knežević 2019. godine izjavio da se gradi za tadašnjeg predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića, ali da se samo vodi na njegovog prijatelja Ivanovića.

“Vijesti” su u februaru 2014. godine objavile da je tadašnji gradonačelnik Podgorice Miomir Mugoša donio odluku o ustupanju 1.579 kvadrata gradskog građevinskog zemljišta pored vila “Gorica” Ivanoviću, kao i da bi u kuću trebalo da se useli Đukanović.

Mugoša je odluku donio nakon što je 2008. godine izmijenjen DUP Nova varoš 2, kojim su, pored vile “Gorica”, ucrtane dvije parcele tik uz Atinsku ulicu u kojoj živi Đukanović.

Ugovor o prenosu prava na građevinsko zemljište potpisali su Ivanović i tadašnji direktor Agencije za imovinu Podgorice Dragan Đukić.

U njemu piše da se gradska urbanistička parcela od 1.579 kvadrata prenosi na korišćenje uz naknadu.

Cijena po kvadratu iznosila je 702 eura, odnosno 1.108.458 eura ukupno, a dokumenta Sekretarijata za finansije potvrđuju da je Ivanović uplatio novac na račun podgoričkog budžeta.

Na pitanje kako je došlo do neslaganja sa Đukanovićem, Knežević je tada kazao da mu je bio odan prijatelj, ali da je prvi sukob nastao oko kuće na Gorici.

“Gospodin Đukanović mi je ponudio da se ta kuća vodi na mene kad je trebalo da se gradi, međutim, ja sam to odbio i kuća se vodi na Vlada Ivanovića, njegovog druga… Rekao sam mu da nije normalno da on ima kuću tolike površine i vrijednosti odmah pored vile ‘Gorica’ i da, kada se promijeni vlast, nije dobro da on stanuje tu. Kad sam odbio, tu su nastala prva mimoilaženja, onda sam odbio neke druge transakcije gdje sam ja trebao da ih frontujem. Mislim da je glavni problem nastao kada je on doveo tim Informera na čelu sa Vladimirom Bebom Popovićem da pravi kampanju protiv mene. Beba ga je savjetovao da napravi Miškovićev model, jer tako može da podigne popularnost u narodu i da izbore lako dobije ako nekoga od vodećih tajkuna strpa u zatvor i proglasi ga lopovom”, kazao je on.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime