29.6 C
Podgorica
18.06.2024.

Laković: SDT kruži kao “kiša oko Kragujevca”, ima dovoljno materijala da se zakuca na vrata Đukanovića

Akcije Specijalnog državnog tužilaštva dosada viđene se mogu opisati kao ruženje kiše oko Kragujevca, prokomentarisao je bivši savjetnik premijera Crne Gore za bezbjednost i dekan Fakulteta bezbjednosnih nauka prof dr Vojo Laković za Prvu TV.

Lično smatram da ima dovoljno materijala da s ezakuca na vrata, počev od bivšeg preedsjednika Crne Gore Mila Đukanovića, pa redom svih rukovodilaca koji su navedeni u ovim SKY prepiskama. Ne vidim nijedan razlog zašto se kruži kao “kiša oko Kragujevca”, i ne udarati na sam vrh kriminalne organizacije“, rekao je Laković.

On je kazao da nema namjeru da se miješa u način rada Glavnog specijalnog tužioca Vladimira Novovića ali dodaje da njegove trenutne akcije tumači kao sprovođenje selektivne pravde.

U ovom momentu se selektivno pristupa podacima koji su na raspolaganju. Služba je imala brdo podataka, dok sam i ja bio savjetnik za bezbjednost premijera Krivokapića. Sve je to nekako gurano pod tepih. Očekivao sam dolaskom gospodina Novovića, da će sve da se izvadi ispod tepiha i da se krene“, rekao je Laković dodajući da je sve još uvijek “ispod tepiha” i da ga čudi zašto Novović nije sproveo hitnu akciju prema licima koja se svakodnevno spominju u SKY prepiskama.

Neophodno je resetovanje svih sistema koji se bave ovom problematikom, što uključuje i SDT“, poručio je Laković.

On je kao neoziljne i neutemeljene prokomentarisao komentare premijera Abazovića da mafija nije uspjela da ga ubije.

“Nadležni treba da ispitaju i Abazovića povodom ovakvih izjava da bi se znalo ko su mu izvori za takve tvrdnje ako već nije Europol.

Nikakve se promjene nisu dogodile. Prisustvujemo selektivnoj pravdi koja proizvodi još veću nepravdu“, zaključio je Laković.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime