6 C
Podgorica
10.12.2023.

Azerbejdžanski milijarder na potjernici Rusije gradi novu vilu u Donjim Kokotima (VIDEO)

Milijarder iz Azerbejdžana Telman Ismailov, kojeg Rusija potražuje zbog sumnje da je u toj zemlji odgovoran za ubistvo dvojice preduzetnika, kupio je nedavno nekoliko zemljišnih parcela u podgoričkom naselju Donji Kokoti.

Prema podacima portala PRESS, radi se o parcelama od nekoliko hiljada kvadrata na kojima je počela gradnja nove vile.

Parcele se nalaze tik uz velelepnu vilu, čiji je Ismailov neformalni vlasnik, a u kojoj je u septembru ove godine organizovana privatna žurka, na kojoj je pjevala poznata folk pjevačica Svetlana Ceca Ražnatović.

Radi se o milionski vrijednom objektu, koji se danas formalno vodi na Samiru Badalovu.

Ekipa portala PRESS, u partnerstvu sa Mrežom za istraživanje organizovanog kriminala i korupcije – LUPA, juče je sačinila snimke iz drona velelepne vile Badalove i parcela koje je kupio Ismailov.

Azil dobio u Crnoj Gori

Ismailov je uhapšen u Podgorici 1. oktobra 2021. godine po poternici Rusije i određen mu je ekstradicioni pritvor. On se, međutim, nije dugo zadržao iza rešetaka.

Dnevni list “Vijesti” objavio je 23. oktobra da je Ismailov dobio azil u Crnoj Gori i da je ubrzo nakon toga pušten na slobodu.

Odluku o puštanju Ismailova donio je tadašnji sudija za istragu podgoričkog Višeg suda Vladimir Novović, koji je u martu prošle godine postao glavni specijalni tužilac.

U obrazloženju odluke je navedeno da je tadašnji branilac Ismailova, advokat Miloš Vuksanović (sada član Tužilačkog savjeta), sudu podnio predlog za ukidanje pritvora Ismailovu, navodeći da je Ministarstvo unutrašnjih poslova, na čijem čelu je ministar Filip Adžić, donijelo rješenje kojim je Ismailovu odobren azil i da su donošenjem tog rješenja prestali razlozi za njegovim daljim boravkom u ekstradicionom pritvoru.

Obrazloženo je i da onaj kome je odobren azil ne može biti protjeran, odnosno da je odobreni azil apsolutna smetnja za ekstradiciju.

(Press online)

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime