23.7 C
Podgorica
30.05.2024.

Zogović: Dobar tajming da ZBCG uđe u Vladu, DPS još nije optimalno razvlašćen

 

Za stabilizaciju političkih prilika bi bilo dobro da dođe do rekonstrukcije Vlade, tako da je dobar tajming da koalicija “Za budućnost Crne Gore” uđe u Vladu, ocijenio je poslanik DNP-a i predsjednik Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu Milun Zogović.

“Prirodno je da dođe do rekonstrukcije Vlade, a da li će i kada doći do nje, zavisi od dogovora ZBCG i premijera Milojka Spajića. Podijeljene su funkcije u uloge, pa je ostalo da se zakaže termin”, kazao je Zogović u emisiji “Klub A plus”.

Poručio je da je sada dobar tajming da koalicija ZBCG uđe u Vladu kako bi se unijela nova energija.

“Zasigurno je da ćemo doprinijeti stabilizaciji političkih prilika”, rekao je Zogović.

Zogović se osvrnuo na političke aktuelnosti u Crnoj Gori u prethodnom periodu.

“Ne može se prenebrgnuti činjenica da je Jakov Milatović napustio Pokret Evropa sad, a tu su i trzavice u bezbjednosnom sektoru. Odmah nakon smjene vlasti počela je borba za prevlast u bezbjednosnom sektoru. Jasno je da onaj ko ima prevlast u tom sektoru, može koristiti tu moć u političke svrhe. Ipak, smatram da će parlamentarna većina iznaći način da dođe do koncenzusa”, ocijenio je Zogović.

Upitan kako će reagovati ako NSD bude nastavila angažman sa Spajićem, bez učešća DNP-a, Zogović je odgovorio da u koaliciji ZBCG “nema šumova”.

“Kad bi se osvrtali na kuloarske i čaršijske priče, onda bi dobili i razne osvrte. Različite stavove koje imamo su potpuno prirodna pojava i prirodno je da oko određenih pitanja nemamo saglasje. Unutar koalicije sve funkcioniše na najboljem nivou i nema šumova”, naveo je Zogović.

Pojedine sudije ne žele deblokadu

Govoreći o situaciji u pravosuđu, Zogović je kazao da je reforma pravosuđa neophodna.

“Neprihvatljivo je da se ne može izabrati predsjednik Vrhovnog suda. Pojedine sudije i ne žele da učestvuju u deblokadi tako ozbiljne sudske instance”, kazao je Zogović.

Zogović je tokom gostovanja na A plus televiziji pomenuo i slučaj odlaganja suđenja bivšoj predsjednici Vrhovnog suda Vesni Medenici i njenom sinu.

“Sve su to opstrukcioni monopoli bivšeg režima. Jasno je da DPS još uvijek nije u optimalnoj fazi razvlašćen i iz tog razloga nailazimo na pomenute monopole”, zaključio je Zogović.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime