19.9 C
Podgorica
18.06.2024.

Vukovi zaklali 40 ovaca i jagnjadi na katunu Crvene lokve

Stočar Darko Krgović, koji je izdigao stoku na katun Crvene lokve, u blizini sela Barice, na tromeđi bjelopoljske, pljevaljske i mojkovačke opštine, ostao je bez 40 ovaca i jagnjadi. Kako kaže, tokom prekjučerašnjeg dana vladalo je veliko nevrijeme, praćeno jakom kišom i grmljavinom. Bilo je i udara groma, tako da stoku sa ispaše, sa čobanom koji mu pomaže, nije bio u mogućnosti da dovede do tora na katun.

“Ostavili smo ih u jednoj četinarskoj šumi, kako bismo sačekali da nevrijeme prođe i stoku na bezbjedan način dovedemo do katuna, koji je udaljen  oko pola kilometra. Znam da ovdje ima vukova, koji dolaze u potrazi za hranom, ali drugog izbora nijesam imao. Kasnije, kad se vrijeme primirilo imao sam šta da vidim. Pravi vučji pir. Ukupno bez 40 grla sam ostao, od čega šest ovaca, a ostalo sve jagnjad”, kazao je Krgović.

Dodaje da stoku ljeti izdiže sa porodicom na katun blizu Barica a ostalih mjeseci ih drži u Martinićima, kod Danilovgrada. Da ima stado od 250 ovaca i jagnjadi i da mu je bavljenje stočarstvom jedini izvor prihoda.

“Šteta je ogromna. Bilo je strašno skupljati okolo lešine, koje je zaklao čopor od pet –šest vukova, kako se može zaključiti po tragovima. Ovo je najveći pomor stoke na ovom području, iako ga je bilo i ranije. Meni je prošle godine stradalo desetoro gagnjadi. Takođe su vukovi bili vinovnici”, kazao je Krgović, dodajući da je o svemu obavijestio nadležne ustanove.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime