15 C
Podgorica
16.04.2024.

Vukotić planirao likvidaciju članova porodice svjedoka saradnika: “Znamo li đe mu živi majka; probati naći neke južnjake da ih iskidaju…”

Jedan od vođa škaljarskog klana Igor Vukotić poručivao je pripadnicima svoje krimi-organizacije da u Americi treba naći i pobiti članove porodice Miloša Đuričkovića, nakon što je taj Novljanin postao svjedok tužilaštva u postupku za ubistvo Šćepana Roganovića.

U optužnici piše da su prije toga pokušavali da dođu do članova te familije, kako bi ga i na taj način ubijedili da promijeni iskaz. U podgoričkom Višem sudu u toku je sudski postupak protiv okrivljenih Krsta Vujića, Milija Bajramovića, Miloša Komara, Dina Ibrahimovića i Igora Glavaša, koji se terete da su učestvovali u ubistvu Roganovića.

Okrivljeni Bajramović označen je direktnim počiniocem ubistva. On je u bjekstvu i za njim je raspisana međunarodna potjernica. Potraga je i za Vujićem koji se tereti da je organizator te kriminalne grupe. Roganović je ubijen na stepeništu kod Kanli kule 13. februara 2020. godine oko devet časova.

Specijalno državno tužilaštvo nedavno je proširilo istragu u tom predmetu i podnijelo optužnicu i protiv Igora Vukotića, Marka Radovića, Slavka Radulovića i Miloša Gvozdenovića.

O optužbama protiv njih raspravljaće se danas – 12. oktobra, a specijalna tužiteljka Zorica Milanović predložila je sudu da postupak spoji sa predmetom u kom odgovaraju Vujić i ostali okrivljeni.

Čiča i planovi

Prema navodima optužnice, Vukotić je nakon ubistva Roganovića, preko Skaj aplikacije na kojoj je imao nadimak Čiča, sa kolegama iz klana pričao o iskazu Đuričkovića, koji je tužiocima priznao ko je kakve uloge imao u ubistvu Roganovića.

Prethodno, škaljarci su se dogovarali da preko advokata dođu do tog svjedoka, ali im je plan propao, a onda i da to učine preko pritvorenika Saše Borete. Nadležni su, međutim, svjedoka smjestili u bjelopoljski Istražni zatvor, što je škaljarcima poremetilo planove.

“U komunikacijama od 21. 2. 2020. godine, okrivljeni Vukotić obavještava Milog Bajramovića: ‘Doveli su malog upravo’, i da se traži način da se priđe ‘malom’, uz konstataciju – ‘Stavili su ga blizu naših’.

U komunikaciji od istog dana, okrivljeni Vukotić šalje prepisku sa osobom čiji nadimak je Profesor, u kojoj se dogovaraju da se priđe ‘malom’.

U komunikacijama 22. 2. 2020. okrivljeni Vukotić šalje okrivljenom Bajramoviću poruku – ‘Maloga su u BP prebacili, evo kucam oko toga’, ‘Tražimo, zove se ko ima od naših’”, piše u optužnici.

Prema transkriptima sa Skaja dostavljenih tužilaštvu, Vukotić nakon četiri dana obavještava Bajramovića da su mu “još ljudi gore” i da je jednog starijeg častio 5.000 eura da priča sa Đuričkovićem.

“ Večeras će biti u četiri oka sa malim. Znat ćemo sjutra moguće rezultate… ćuti samo i drži za sebe to”, šalje Vukotić 26. februara.

Za ćutnju 50.000 eura

Istog dana iznosi mu svoj plan – da Đuričkovića prebace u grupnu sobu kod njihovih, da mu ubace telefon sa Skaj aplikacijom, ali i da mu je prenijeto da će biti “čašćen 50.000 eura”…

Nakon što je taj Novljanin dao iskaz, Vukotić poručuje da će zapaliti ako bilo ko od njih preživi:

“Ma ako bude živ bilo ko od nas, ćemo ga ubit, zapalit ga živog, sve mu je**m”, napisao je Vukotić 16. Marta Bajramoviću, a tužioci konstatuju da je aludirao na Đuričkovića.

U danima nakon toga raspituje se da li članovi klana znaju gdje živi majka Đuričkovića:

“Znamo li đe mu živi majka, imamo li adresu u USA”, piše Vukotić 22. marta, a tri dana kasnije on i Bajramović komentarišu da porodica svjedoka živi u Majamiju.

“Da imamo adresu probat nać neke južnjake da ih iskidaju, sve mu je**m. Smrad jedan”, samo su neke od poruka poslatih preko kriptovane aplikacije.

Prema optužnici, Vukotić i 11. aprila objašnjava da se mora “prići porodici malog” kako bi promijenio izjavu:

“Ili ocu, ili njegovima u Americi, preko kartela”. Uz poruku da to moraju učiniti što prije, predlaže i što da urade ako ne uspiju pregovori sa ocem svjedoka – da probaju sa porodicom u Americi:

“To se moraju otet ljudi, ili nešto tako… Slično”.

Đuričković je uhapšen nekoliko dana nakon ubistva brata visokopozicioniranog člana kavačkog klana, a nakon saslušanja dobio je status svjedoka saradnika. Specijalnim tužiocima ispričao je kakvu je ulogu on imao u klanu, odnosno, što su mu bila zaduženja, ko mu ih je dao…

(Vijesti)

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime