27.9 C
Podgorica
28.09.2023.

Vukićević: Zašto nije saslušana Vesna Medenica i ko je Milošu omogućio da napusti državu

Maja Vukićević, potpredsjednica Demokratske narodne partije i poslanica Demokratskog fronta, komentarišući za IN4S, „slučaj Medenica“ kazala je da je jasno je da je neko omogućio da Miloš Medenica nesmetano napusti Crnu Goru i pored činjenice da su ljudima koji vode tužilaštvo i bezbjedonosni sektor u tom momentu bile dostupne informacije Europola, na osnovu kojih se jasno vidi da je Medenica počinio ozbiljna krivična djela.

Neobjašnjivo je, kaže ona, da do danas nije saslušana ni majka Miloša Medenice, Vesna Medenica, koja je preko trideset godina pokrivala najvažnije funkcije u crnogorskom pravosuđu, a koja je sudeći po onome što smo imali priliku da vidimo iz javno objavljene dokumentacije Europola imala uvid u kriminalne radnje svog sina.

„Vesna Medenica je dugogodišnjim žmurenjem na kriminalne radnje ljudi koji su bliski Demokratskoj partiji socijalista očigledno mnoge zadužila, što se da zaključiti i iz riječi njenog sina, pa je i to još jedan razlog da bude saslušana“, istakla je Vukićević i dodala:

Očekujem da novi SDT Vladimir Novović pokrene istragu i objasni ko je štitio Miloša i Vesnu Medenicu.

Portal Libertas objavio je nastavak komunikacije po kojoj je Medenica, preko policajca Darka Lalovića, ali i drugih dilera, često kupovao kokain i insistirao da bude iz Kolumbije.

U transkriptima razgovora Medenica najavljuje i kupovinu marihuane, a Libertas je objavio i sliku Medenice sa heklerom.

Policajac Lalović, koji je godinama štitio Vesnu Medenicu, uhapšen je 15. decembra prošle godine zbog sumnje u stvaranje kriminalne organizacije.

 

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime