24.9 C
Podgorica
13.07.2024.

Vukić odgovorio DPS-u: O tome ko je bio na pravoj strani istorije rekli građani 30. avgusta

Socijalističku narodnu partiju nikada niko nije mogao da uslovljava, a posebno ne Demokratska partija socijalista. Tako će i ostati“, poručio je poslanik SNP-a Dragan Vukić.

Šef poslaničkog kluba DPS-a Danijel Živković rekao je ranije danas da toj partiji nisu prihvatljiva uslovljavanja SNP-a da Socijaldemokrate i Socijaldemokratska partija ne mogu biti dio manjinske vlade.

Reagujući na ovu izjavu Vukića je istakao da je SNP pune 22 godine bio predvodnik borbe protiv prethodnog režima i politike koja je taj režim štitila.

O tome ko je bio na pravoj strani istorije najbolje su rekli građani na parlamentarnim izborima 30. avgusta 2020. godine, a zatim i na lokalnim izborima u Nikšiću, Herceg Novom, Mojkovcu, Cetinju, Ulcinju i Beranama, na kojima je DPS doživjela klasičan politički brodolom“, kazao je Vukić.

On je dodao da koliko god se funkcioneri DPS-a trudili da ubijede javnost da njihova politika ima najveću podršku u državi, izborni rezultati govore sasvim suprotno.

“Činjenica je da DPS gubi na svim nivoima, da niko neće sa njom, pa su Živkovićeva uslovljavanja ko može, a ko ne može u manjinsku vladu više nego smiješna“, rekao je Vukić.

Poslanik SNP-a je dodao da manjinska vlada nije ponuđena samo DPS-u, već 81 poslaniku u Skupštini Crne Gore na EU agendi.

Ono što je sigurno je da će SNP, ako ne ove, sigurno biti učesnica neke buduće vlade, i u tome nema spora. Da li će se DPS više ikad vratiti na nivo na kojem je nekad bio, izlišno je i govoriti“, kazao je Vukić.

On je naveo da je Socijalistička narodna partija jasno postavila svoje preduslove za ulazak u manjinsku vladu, od kojih su najvažniji potpisivanje Temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom, popis stanovništva, nastavak EU integracija i borba protiv organizovanog kriminala i korupcije.

Upravo su borba protiv kriminala i korupcije i Zakon o porijeklu imovine, za koji se takođe zalažemo, ono od čega najviše strepi DPS. Zbog toga je upitno EU opredjeljenje DPS-a, jer ne možete biti partner međunarodne zajednice, a da se ne borite protiv organizovanog kriminala i korupcije“, kazao je Vukić.

On je dodao da SNP ostaje čvrsto pri svojim programskim opredjeljenima, siguran da radi najbolje za građane.

Maštarije poslanika Živkovića ostavićemo njemu i njegovim saborcima iz DPS-a. SNP nikada nije mogao bilo ko da uslovljava, posebno ne DPS, i tako će, kako je naveo, i ostati. Mi smo donijeli odluku koja je jasna. U Vladu ne mogu DPS i SD, a SDP je sam sebe isključio kada su javno izjavili da na ovim programskim principima i sa SNP-om sebe ne vidi u Vladi“, poručio je Vukić.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime