19.9 C
Podgorica
18.06.2024.

Vujačić na snimcima dvostrukog ubistva

Pred podgoričkim Višim sudom u toku je ponovljeni postupak protiv Podgoričanina Marjana Vujačića koji se tereti za dva ubistva počinjena u glavnom gradu. U pitanju su likvidacije Veselina Kalezića u novembru 2018. i Mila Ilića u aprilu 2019. godine. Vujačić je u Srbiji pravosnažno osuđen na 14 godina zatvora zbog likvidacije Jugoslava Cvetanovića u decembru 2017. godine i trenutno izdržava zatvorsku kaznu, dok mu se u Crnoj Gori sudi u odsustvu.

Specijalno državno tužilaštvo je još u fazi istrage pribavilo veliki broj dokaza, među kojima se našlo i antropološko vještačenje koje je povjereno vještaku sudske medicine dr Nemanji Radojeviću. On je, između ostalog, u svom nalazu potvrdio da je Marjan Vujačić “skoro pa sigurno” osoba koja se može vidjeti na snimcima koji su izuzeti sa nadzornih kamera s mjesta ubistva Ilića i Kalezića.

Postupajući po naredbi SDT-a, Radojević je u prostorijama Specijalnog tužilaštva za organizovani kriminal u Beogradu obavio antropološki pregled okrivljenog Vujačića u prisustvu njegovih branilaca i o tome sačinio pisani nalaz i mišljenje koje je dostavio našim pravosudnim organima.

Nakon detaljnog pregleda i konstatacije fizičkog izgleda i osobina, vještak je uporednim pregledom antropoloških karakteristika Vujačića s antropološkim karakteristikama lica sa video-snimaka s mjesta ubistva Ilića i Kalezića koje je pregledao i analizirao utvrdio da sve antropološke karakteristike koje je moguće opisati kod osoba sa dostavljenih snimaka posjeduje i okrivljeni Vujačić.

– Osobe sa video-snimaka ne posjeduju nijednu antropološku karakteristiku na osnovu koje bi se okrivljeni Vujačić mogao isključiti kao moguća osoba za poređenje. Imajući u vidu da se poređenje može izvršiti na osnovu upoređivanja svih opštih antropoloških karakteristika kao i brojnih specifičnih karakteristika lica, vještak je zaključio da je okrivljeni Vujačić vrlo vjerovatno, gotovo sigurno osoba sa dostavljenih video-snimaka, piše u nalazu vještaka.

Tužilaštvo u Beogradu dostavilo je zapisnik o sudsko-medicinskom vještačenju, odnosno antropološkom pregledu, kao i DVD sa tonskim optičkim zapisom vještačenja, počev od trenutka kada je okrivljeni Vujačić ušao u prostoriju za izvođenje radnje vještačenja pa do završetka, pa je tako snimljen i u spontanom pokretu. Vještaku Radojeviću je upućen zahtjev radi poređenja spontanih pokreta okrivljenog Vujačića snimljenih na DVD-ju sa osobama u pokretu s lica mjesta ubistava Ilića i Kalezića.

Postupajući po tom zahtjevu, vještak je u dopunskom mišljenju iznio da je pomenutim materijalom dokumentovano sve ono što je imao u vidu prilikom antropološkog pregleda.

Otplata kockarskog duga

Veselin Kalezić ubijen je 19. novembra 2018. u podgoričkom naselju Stari aerodrom ispred kafića “Level”. U njega je ispaljeno 10 hitaca, a kamere su snimile likvidaciju.

Podgoričanin Milo Ilić ubijen je 30. aprila 2019. nakon što je u blizini Autobuske stanice u Podgorici izašao iz kladionice i krenuo ka svom automobilu. Kamere su tada snimile osobu sa kačketom, koja je u Ilića ispalila 13 hitaca.

Za ubistva Kalezića i Ilića, koji su se dovodili u vezu sa “kavačkim klanom”, vjeruje se da su naručena, a Vujačić je tim likvidacijama navodno otplatio kockarski dug.

Postoje indicije da je Vujačić u Amsterdamu likvidirao Gorana Tasića.

(Portal Dan)

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime