13.9 C
Podgorica
3.12.2023.

Vučurović: DPS ponižava URU i SNP

Poslanik Demokratskog fronta i funkcioner Nove srpske demokratije Jovan-Jole Vučurović kazao je za Portal RTCG da je posljednja izjava portparola DPS-a Miloša Nikolića poniženje koje treba da presabere Građanski pokret URA i SNP, kako bi tražili dogovor unutar parlamentarne većine. Vučurović je prokomentarisao odgovor Nikolića na stavove funkcionera GP URA Luke Rakčevića, kada je portarol DPS-a naveo da “URA treba da se pomiri sa tim da im je jedina nada da aktuelni mandatar postane premijer upravo to da se Demokratska partija socijalista vrati na vlast”.

Po ocjeni Vučurovića, Demokratski front je upozoravao mnoge na političkoj sceni da ne povlače poteze koji bi uključivali DPS jer će takvo paktiranje značiti nestanak tih partija sa političke scene.

“Očigledno je sada da su se naše tvrdnje ispostavile tačnim jer bilo kakva aktivnost, saradnja ili zagrljaj sa političko-kriminalnom organizacijom zvana Demokratska partija socijalista može samo da znači političko nestajanje onih koji su prihvatili takav aranžman”, naveo je Vučurović za Portal RTCG.

On je kazao da ako pogledamo malo dalje u prošlost, vidjećemo Narodnu stranku i Pozitivnu Crnu Goru koji su  izdali svoje birače i otišli u koaliciju sa DPS-om. Kako je rekao, ni Narodna stranka ni Pozitivna Crna Gora danas ne postoje.

“Tu pouku očigledno nisu izvukle URA i Socijalistička narodna partija i očigledno je da i njih čeka ista sudbina. To su i zaslužili jer smo uporno ponavljali i upozoravali ih da ne idu tim putem i da je imperativ rješenje tražiti unutar parlamentarne većine”, ocijenio je Vučurović.

Kako je poručio, da su URA i SNP prihvatili upozorenja DF-a da ne idu putem paktiranja sa DPS-om, već da traže rješenje unutar parlamentarne većine, danas ne bi doživljavali ovakva poniženja koja im priređuju Milo Đukanović i njegov portparol.

DF je, kako je rekao, nedavno ukazao da URA i SNP još imaju šansu da se vrate tamo gdje pripadaju, posebno SNP koji je bio dio koalicije “Za budućnost Crne Gore”.

“Nakon ovakvih izjava portparola DPS-a postoji prilika da se SNP I URA politički presaberu i da pokušamo da nađemo rješenje unutar parlamentarne većine kako bi krenuli u formiranje nove vlade, bila ona tehnička ili koncentraciona, koja bi organizovala vanredne parlamentarne izbore. Dakle, to je jedini put. Ako SNP i URA i dalje istrajavaju na formiranju vlade sa Đukanovićem i sa njegovom kriminalnom organizacijom onda je jasan kraj njihovog političkog puta”, poručio je Vučurović.

 

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime