7.9 C
Podgorica
21.04.2024.

Vučić o “Evroprajdu”: Neću da se bavim temama koje su nametnute srpskom narodu

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je danas da kada je u pitanju šetnja u okviru „Evroprajda“, da misli da će se poštovati zakon i odluka MUP-a.

„Mislim da će se poštovati zakoni i odluke nadležnih organa, u ovom slučaju MUP-a. Stvarno nisam ulazio u sve detalje i to je sve što mogu da vam kažem. Neću da se bavim temom koja je pokvareno nametnutE srpskom narodu. I oni koji su za i oni koji su dramatično protiv, svi zajedno učestvuju u hibridnom ratu protiv Srbije“, kazao je Vučić.

Povodom dodjele ordena mađarskom premijeru Viktoru Orbanu predsjednik Srbije rekao je da je za nas važno, osim priznanja koje je Orban zaslužio jer je na strani Srbije to što se razgovaralo o predstojećoj jeseni i zimi.

„Orban smatra da su narednih šest mjeseci odlučujući“, dodao je Vučić.

Vučić je rekao da je suština to što će domaćinstva živjeti teže, ali da će suština biti to čija privreda će uspjeti da preživi.

“Njemačka će to sigurno preživjeti… Ona će uspjeti uz sve probleme, vjerovatno i Francuska i Španija”, ocijenio je Vučić i dodao da će opet doći do gubitka radnih mjesta.

Predsjednik Srbije rekao je da je jako važno da se sačuva rekordno niska stopa zaposlenosti u Srbiji.

“Treba da vidimo i kako možemo da uvozimo električnu energiju od Mađarske, od njihove nuklearke… Da vidimo na koji način to možemo da napravimo”, rekao je Vučić i dodao da je sa Orbanom gledao kako da dođe do rješenja.

Vučić je rekao da Srbiji predstoji jesen i zima sa mnogo problema, ali da će se truditi da se sve riješi.

On se osvrnuo i na pisanje Gardijana, na napade na njega i rekao da je pored toga jako važno imati prijatelje u okruženju.

“Biće velike nestašice hrane, ne samo u Africi, već i u drugim djelovima svijeta”, najavio je Vučić i rekao da su dvije afričke zemlje već tražille da otkupe hranu od Srbije.

Upozorio je  da ni u Evropi neće biti dovoljno hrane i kazao da narod trpi posljedice rata u Ukrajini.

Kako dodaje, komplikuju se stvari i oko Evropske komisije, a ishod toga može da bude i da Rusija isključi gas za Evropu.

“Onda nije bitna cijena gasa, onda gasa nema. Ništa više nije nemoguće, zato smo se saglasili da se oko svega pomažemo”, izjavio je Vučić i dodao da je na ručku danas bio i Milorad Dodik, te da se razgovaralo i o pomoći Mađarske Republici Srpskoj.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime