17.7 C
Podgorica
25.05.2024.

Vučić: Narod Crne Gore će u Srbiji imati iskrenog prijatelja i partnera

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, nakon inauguracije predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića, naveo je da je dolaskom želio da pokaže poštovanje države Srbije prema narodu i građanima Crne Gore.

“Želim Crnoj Gori sve najbolje. Narod Crne Gore će u Srbiji imati iskrenog prijatelja i partnera”, kazao je Vučić novinarima nakon inauguracije.

Vučić je naveo i da se ranije čuo sa Milatovićem, a istakao je da uvijek ima prostora za saradnju sa Crnom Gorom.

“Jasno je da Crna Gora ostaje strateški opredjeljena svojoj politici i članstvu u NATO-u. Mi svoj vojni položaj doživljavamo drugačije, hoćemo ljubomorno da sačuvamo svoju vojnu neutralnost. Želimo da sami brinemo o svom nebu i svojoj zemlji. Takođe, nešto su nam drugačije nijansirane poruke oko nekih događaja u svijetu, ali to ne mijenja i ne smije da promijeni naš izrazito prijateljski stav prema Crnoj Gori. Mi poštujemo, to je izbor građana Crne Gore”, poručio je Vučić.

Odgovarajući na pitanje kada će Milatović doći u Beograd, Vučić je rekao da pretpostavlja da će novi predsjednik Crne Gore prvo posjetiti Brisel, ali “je uvijek dobrodošao u Beograd”.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime