26 C
Podgorica
18.06.2024.

Vučić: Iz Prištine su najavili da će sjutra podnijeti zahtjev za prijem u Savjet Evrope

Iz Prištine su najavili da će sjutra podnijeti zahtjev za prijem u Savjet Evrope, poručio je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u Briselu.

Vučić je kazao da ne očekuje jednostavne razgovore zbog pitanja koja su iskrsla.

Međutim, ističe da je Srbija donijela odluku za ubrzanje puta u EU i da vjeruje da će ona biti uzajamna.

“Očekujemo do kraja meseca važnu posjetu Srbiji i da ćemo imati konkretnije i bolje rezultate u toj saradnji”, naveo je Vučić.

Na pitanje da li je tačno da će Priština podnijeti zahtjev za članstvo u Savjetu Evrope i kako će Srbija reagovati, rekao je da je to pitanje teško za Srbiju.

“Očigledno je da neki ljudi rade na destabilizaciji regiona, a naravno i Srbije”, naglasio je Vučić.

Ukazao je da će sjutra ili prekosjutra održati sastanak Savjeta za nacionalnu bezbjednost, ali da će prvo sačekati da li će Priština uraditi to što je najavila u vezi sa podnošenjem zahtjeva za Savjet Evrope sjutra.

“Ako to urade onda je jasno ne postoje Briselski, Vašingtonski sporazum, ni Rezolucija Savjeta bezbjednosti UN 1244. Ukidaju u potpunosti međunarodni pravni poredak. Biće interesantno da vidimo ko će sve od onih koji se zaklinju u poštovanje međunarodnog prava to podržati. Mi ćemo imati odgovor i snažno ćemo znati štititi svoju zemlju” istakao je Vučić.

Na pitanje da prokomentariše izjave da zemlje koje nisu podržale sankcije neće moći da prisustvuju sastancima EU, rekao da su oni moćni i jaki, a mi slabi i oni mogu da rade šta žele.

“Mi ćemo u skladu sa svojim interesima donositi odluke”, zaključio je Vučić.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime