26 C
Podgorica
18.06.2024.

Volodin: Francuska i Njemačka će morati da plate kompenzaciju za osam godina genocida u Dombasu

Predsjednik Dume Vjačeslav Volodin izjavio je da Francuska i Njemačka moraju da plate kompenzaciju građanima Donbasa, a da građani Evrope treba da shvate ko je kriv za probleme.

“Oni će morati da plate kompenzacije građanima Donbasa za osam godina genocida i za nanijetu štetu. Situacija u Ukrajini je posledica lažljive politike tih država”, smatra on.

Dodao je da su Pariz i Berlin 2014. godine bili garanti dogovora između legitimne ukrajinske vlasti i opozicije.

“Sve se, međutim, završilo državnim prevratom u Kijevu i genocidom nad građanima Donbasa, nakon čega su zaključeni Minski sporazumi koje niko nije planirao da ispuni. Isplanirano neispunjavanje obaveza iz međunarodnog sporazuma – to nije samo gubitak povjerenja , nego i zločin za koji potpisnici – Angela Merkel, Fransoa Oland Petar Porošenko – treba da odgovaraju”, zaključio je Volodin.

Podsjetimo, Merkel je nedavno izjavila u intervjuu za “Cajt” da su Minski sporazumi potpisani kako bi Ukrajina imala vremena da postane jača.

“Minski sporazum iz 2014. godine bio je pokušaj da se Ukrajini da vremena. I ona je iskoristila to vreme kako bi postala jača, kao što danas možemo vidjeti. Ukrajina 2014-2015. godine nije isto što i sadašnja Ukrajina”, rekla je ona.

Kako je dodala, svi su shvatali da je konflikt zamrznut i da problem nije riješen.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime