19.9 C
Podgorica
18.06.2024.

Vladimir Mandić: Da je Milo pobijedio 30. avgusta 2020. ukinuo bi SPC

Da je Milo Đukanović pobijedio na parlamentarnim izborima 30. avgusta 2020. godine ukinuo bi Srpsku pravoslavnu crkvu, a u Crnoj Gori za deset ili 15 godina ne bi bilo nijednog Srbina, poručio je proslavljeni rukometaš Vladimir Mandić u ispovijesti u emisiji Crna hronika na Kurir televiziji.

Mandić je podsjetio da su Srbi u Crnoj Gori bili ugrožen narod za vrijeme vladavine DPS-a, ali da se nada da je konačno došao kraj tog mračnog perioda Đukanovićevim porazom na predsjedničkim izborima.

“Taj je narod posvađan, dva brata rođena su posvađana. Jedan je ubijeđen da je Crnogorac, drugi da je Srbin, a to je ustvari isti narod. Srbi su bili ugrožen narod, 2020. da je Milo Đukanović pobijedio ukinuo bi Srpsku pravoslavnu crkvu. Mislim da poslije toga, za 10 ili 15 godina dolje ne bi bilo Srbina. Ili bi morali da se isele ili bi ih milom ili silom prekrstili u Crnogorce. Kada kažem Crnogorce, mislim u neku novu naciju koju je izmislio Milo Đukanović. Tako da su Srbi bili stvarno jedan ugrožen narod u Crnoj Gori. Od 2020. je puno lakše, ali sada je konačno otišao u političku istoriju. Mnogo je zla počinio, ne samo Srbima, već svom narodu. za 30 i nešto godina prije svega je ekonomski uništio, nema ni jedna fabrika da je ostala u Crnoj Gori. Tako jedna lijepa zemlja, mala zemlja na lijepom geografskom položaju, sa jednim takvim narodnom na koji smo svi ponosni on je uspio da napravi svoju privatnu firmu, svoju prćiju. Sada je nadam se definitivno kraj, tog mračnog perioda Crne Gore“, naveo je Mandić.

On je izrazio očekivanje da će se u Crnoj Gori, nakon predsjedničkih izbora, dogoditi veće promjene nego 30. avgusta 2020. i da nova većina neće ponavljati greške kao Zdravko Krivokapić.

Očekujem promjene veće nego što su se desile 30. avgusta. S obzirom da je pogrešna politika vođena tadašnjeg Zdravka Krivokapića, koji je bio nosilac liste Demokratskog fronta. Čovjek se okrenuo ambasadama a ne glasovima naroda i svoje stranke. Tada je produžen vijek za Đukanovićev DPS. Nadam se da je ovo zadnji udarac i da će Milo Đukanović otići u istoriju, odnosno prvo u Spuž pa onda u političku istoriju. Nakon 30 i nešto godina će se osloboditi onaj dolje posvađani narod koji je Đukanović posvađao. Napokon će moći da žive slobodno. To je moja želja i siguran sam da će da bude tako“, naveo je Mandić.

On se osvrnuo na optužbe dijela crnogorske političke scene da slovi za čovjeka SNS-a koji je zadužen za prljave poslove u Crnoj Gori. Poznati rukometaš tvrdi da je riječ o spinovima, te da je Crna Gora njegova otadžbina.

Medijski su spinovi da sam ja čovjek za prvljave poslove Srpske napredne stranke u Crnoj Gori. Crna Gora je moja otadžbina, ja sam porijeklom iz Crne Gore, odrastao sam maltene u Budvi, imam imovinu dolje, plaćamo poreze i ja i moja porodica koja je tamo. Ako se pojavim u Crnoj Gori to ne znači da sam došao ispred Srpske napredne stranke, ali u tom trenutku je odgovaralo da se napravi medijski spin jer su u tom trenutku bila neka previranja, pa im odgovaralo“, naveo je Mandić.

Mandić podsjeća da nije išao u Crnu Goru do 30. avgusta 2020. i razvlašćivanja DPS-a zbog brojnih problema sa kojima se suočavala njegova porodica.

Igrao sam za tu zajedničku državu, bio sam reprezentativac SR Jugoslavije i SCG i 2005. godine kada mi je otac uhapšen, kada je bila hajka na sve nas, nije bilo prijatno da idem u Crnu Goru, zbog tog režima koji je bio antisrspki, što je očigledno danas. Ja sam izbjegavao, jer smo imali još problema u Crnoj Gori, osim hapšenja, nisam išao u Crnoj Gori do 30. avgusta 2020. kada je došla pobjeda Demokratskog fronta i opozicije. Od tog trenutka počinjem da idem u Crnu Goru i osjećam se slobodnije, osjećam se puno ljepše“, naveo je Mandić.

Prisjetio se i hapšenja u Nikšiću uoči lokalnih izbora 2021. godine.

“Opet medijski spin. Bili su u Crnoj Gori lokalni izbori, ja pošto sam vezan za Trebinje, jer sam Hercegovac, išao sam iz Podgorice za Trebinje. U Nikšiću sam priveden par sati i pušten i to je išlo u medijima. Zapravo, zloupotrijebljeno je moje prisustvo tu da bi se napravio medijski spin pred tadašnje izbore, da se ja miješam, da se Srbija miješa u izbore, što je totalna glupost i nema veze sa životom. Uvijek sam nakon toga pazio da kad imaju neki izbori ja ne idem tamo, jer u suštini ja sam uvijek bio protiv režima, davao sam izjave kao neko ko ima porijeklo iz Crne Gore, davao mnogo izjava protiv režima Mila Đukanovića podržavajaći srpsku opoziciju u Crnoj Gori, DF i moje prijatelje iz Crne Gore. Milan Knežević im je drug, Andrija Mandić mi je rođak, dođemo familija. Uvijek sam ih javno podržavao. Vjerovatno im to nije odgovaralo, a i htjeli su da naprave medijski spin da iskoriste to pred izbore”, naveo je on.

Prošle godine mu je zabranjen ulazak u Crnu Goru, kako je obrazloženo u odluci, zbog ugrožavanja nacionalnih interesa Crne Gore i navodnog špijaniranja u korist Rusije. Ponovio je da nema nikakve veze sa Rusijom i da je zadnji put u njoj boravio prije 20-ak godina na rukometnoj utakmici.

U jednom trenutku kada sam krenuo da pređem granicu, zadržali su nas jedno pet-šest sati, sada ne znam tačno koliko. Uručili su mi rješenje da ne mogu da uđem u Crnu Goru zbog narušavanja nacionalnih interesa i javnog zdravlja. Naravno da sam bio šokiran. I vratili su me, bio sam sa autom iz Republike Srpske, vratili su me u Republike Srpske. Ja sam žalbu napisao odmah, odbili su mi žalbu, ali šta je poenta – u tom trenutku i dalje ta hobotnica Mila Đukanovića i DPS-a vodi državu po dubini. Teško je rasformirati to.

Mislim da je tadašnji šef ANB Savo Kentera, koji je na toj funkciji bio par mjeseci, srbomrzac jedan, stavio mene na spisak i još nekoliko naših prijatelja tu. Između ostalih i mog prijatelja Vladimira Božovića, ambasadora, mog druga i bivšeg rukometaša Daneta Šijana i ne znam već koliko Srba je bio na taj spisak, iz kog razloga, ne znam. Vjerovatno iz nekog njihovog interesa. To je neki srpsko-ruski spisak, neka špijunaža, teorija zavjere. Ja sa Rusijom nemam veze. Jesam ja rusofil, volim Rusiju, ali sam poslednji put u Rusiji bio prije 20 i nešto godina na rukometnoj utakmici – istakao.

Mandić je saopštio da če opet napisati žalbu, kao i da je već pripremio tužbe protiv bivšeg šefa ANB-a Sava Kentere i bivšeg šefa crnogorske diplomatije Ranka Krivokapića.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime