11.9 C
Podgorica
7.12.2023.

Vlada imenovala savjetnika Moma Koprivice

Vlada je na danas na sjednici na prijedlog potpredsjednika za poltički sistem, pravosuđe i antikorupciju Moma Koprivice, za njegovog savjetnika imenovala profesora Milana Popovića.

Popović spada u red najeminentnijih crnogorskih intelektualaca, kao i nosilaca akademskog, građanskog i demokratskog otpora bivšem režimu, zbog čega je bio i progonjen.

Popović je od 1978. do 2022. godine proveo na Pravnom fakultetu Univerziteta Crne Gore u Podgorici, gdje je i biran u sva nastavna zvanja, od asistenta do redovnog profesora.

Predavanja na ovom fakultetu na predmetu Savremeni politički sistemi na osnovnim studijama (od zasnivanja radnog odnosa do penzije a nakon toga i honorarno (1978-2023) i na nekoliko bliskih predmeta na postdiplomskim studijama.

Jedno kraće vrijeme bio je profesor na Fakultetu političkih nauka UCG na predmetima Sociologija politike i Nacionalna i međunarodna bezbjednost.

Gostujući je profesor na predmetima Savremeni politički sistemi i Nacionalna i međunarodna bezbjednost na Fakultetu za državne i evropske studije u Podgorici (2008-2023), a takođe je i profesor i istraživač na više univerziteta u UK, SAD, Francuskoj, Belgiji, Švedskoj, Finskoj, Danskoj, Poljskoj, Austriji, Mađarskoj, Sloveniji, Hrvatskoj i Srbiji.

Popović je autor oko dvadeset knjiga i više stotina članaka iz oblasti društvenih nauka. Pisac je pet romana, a radovi su mu prevođeni na engleski, njemački, francuski, italijanski, albanski i slovenački.

Stalni je kolumnist crnogorskog nezavisnog nedjeljnika Monitor.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime