15.9 C
Podgorica
16.04.2024.

Utajom poreza pribavio korist od 263.511,5 eura

Službenici Sektora za borbu protiv kriminala podnijeli su krivičnu prijavu protiv privrednog društva d.o.o “MNE Imperial”, sa sjedištem u Podgorici i odgovornog lica ovog privrednog društva B.C. (42) sa Kosova.

Sumnja se da je B.C. izvršio krivično djelo utaja poreza i doprinosa.

Naime, osumnjičeni je podizao novac sa poslovnog računa po osnovu materijalnih troškova, koja nisu opravdana relevantnom knjigovodstvenom dokumentacijom u ukupnom iznosu od 376.445 eura.

B.C. je, sumnja se, namjeravao da potpuno ili djelimično izbjegne plaćanje poreza i doprinosa i drugih dažbina nadležnom državnom organu, pribavljajući na taj način za sebe protivpravnu imovinsku korist u ukupnom iznosu od 263.511,5 eura, a na štetu budžeta Crne Gore.

“Pollicijski službenici došli su do sumnje da su privredno društvo d.o.o “MNE Imperial” Podgorica i odgovorno lice ovog privrednog društva B.C., prilikom angažovanja građevinske radne snage sa prostora Turske, a za potrebe investitora iz Crne Gore, motivisani da svojim kriminalnim aktivnostima sticanja protivpravne imovinske koristi na štetu države Crne Gore. Oni nisu vršili službene dužnosti koji su propisani pozitivnim zakonskim propisima, izvršili krivična djela koja im se stavljaju na teret, na način što nisu podnosili nadležnom poreskom organu izvještaje o obračunatim i plaćenim porezima i doprinosima, niti su izvršili obračun i uplata poreza na dohodak fizičkih lica, a što je bila njihova zakonska obaveza”, zaključeno je u saopštenju.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime