14.9 C
Podgorica
17.04.2024.

Uprava za sport i mlade: Košarkaškom i Rukometnom savezu po 540 hiljada

Uprava za sport i mlade za sufinansiranje programa sportskih organizacija opredijelila je Košarkaškom i Rukometnom savezu po 540 hiljada eura, a Vaterpolo i plivačkom 440 hiljada eura.

Odbojkaški savez iz budžeta dobio je 350, a Atletski savez 200 hiljada.

Uprava za sport je Crnogorskom olimpijskom komitetu, opredijelila svega 220 hiljada.

Rekordni iznos dobili su Bokserski (100 hiljada) i Jedriličarski savez (105 hiljada).

Paraolimpijskom komitetu Crne Gore dodijeljeno je 230 hiljada.

Na spisku saveza kojima su opredijeljena sredstva nema Fudbalskog, Karate, Džudo i Biciklističkog saveza. Sredstva je dobilo 38 saveza.

– Novim Pravilnikom o sufinansiranju nacionalnih sportskih saveza uredili smo oblast programskog finansiranja po uzoru na najbolje sisteme Australije, Francuske, Velike Britanije, te razgraničili ono sto je sport i ono što nije. U fokusu ove odluke su sportisti i sportski radnici. Recimo, iako je u slučaju naše poznate atletičarke Marije Vuković predloženo 10.800 eura kao godišnja stipendija od strane saveza, odlučio sam da u njenom u slučaju podignem navedenu stipendiju na iznos od 25.000 eura. Ovaj princip primijenjen je i u svakom drugom slučaju, kada se radi o stipendijama naših sportista, a u cilju pune javnosti u radu i poštovanja najviših standarda dobre uprave – saopštio je v.d. direktora Uprave za sport i mlade Marko Begović.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime