7.1 C
Podgorica
6.12.2023.

Uhapšena inspektorka Kandić Perović i još tri osobe!

Policija je uhapsila glavnu inspektorku za poljoprivredu, vino i ribarstvo i sekretarku u Ministarstvu poljoprivrede Draganu Kandić Perović nakon što je obavljen pretres njenog stana i kancelarije, saznaju Vijesti.

Iz Osnovnog državnog tužilaštva (ODT) saopšteno je da se Kandić Perović na teret stavlja zloupotreba službenog položaja i primanje mita.

U istoj akciji, kojom rukovodi osnovna državna tužiteljka Ivana Petrušić Vukašević, policija je pretresla još jednog njenog kolegu, kao i dvije osobe iz jedne cetinjske kompanije, za koje se sumnja da su ih podmićivale.

Vijesti saznaju da su, po nalogu tužiteljke koji je prihvatio sud, obavljeni pretresi na više lokacija u Podgorici, a za sada su uhapšeni: Nikica ČavorKatarina Čavor i poljoprivredni inspektor Marko Šekarić.

Vlada Milojka Spajića na sjednici održanoj prije osam dana imenovala je Kandić Perović za glavnu inspektorku za poljoprivredu, vino i ribarstvo u Odjeljenju za inspekcijski nadzor i sekretarku u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Ona je od juna pod istragom Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici, zbog sumnje da je kao inspektorka za slatkovodno ribarstvo zloupotrijebila službeni položaj.

Oni su predmet formirali po službenoj dužnosti, i to nakon što je 19. juna u Vijestima objavljen tekst o navodnim zloupotrebama inspektorke Kandić Perović.

“Obavještavam vas da je u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici povodom objavljenih tekstova u medijima formiran predmet po službenoj dužnosti, tako da će se u daljem postupku utvrditi sve okolnosti koje se odnose na predmetni događaj”, kazali su tada Vijestima iz ODT Podgorica.

Iz tog tužilaštva nezvanično je saopšteno da je predmet u izviđaju.

Predmet je formiran nakon što su Vijesti objavile da je Kandić Perović, navodno, od nadzornika na Skadarskom jezeru tražila da krivolovcima vrate čamac i opremu, kako joj majstor, inače rođak jednog od njih, ne bi začepio kanalizaciju krpom.

Nakon što je 9. novembra unaprijeđena, iz tog tužilaštva nezvanično je saopšteno da je predmet u izviđaju.

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede tvrdi da Kandić Perović nije imenovana za glavnu inspektorku, već da je Vlada na sjednici samo dala saglasnost da može biti imenovana na tu funkciju.

“Povodom navoda u vašim objavama od jutros, a vezano za akciju Uprave policije želimo da vas informišemo radi tačnosti informacija da gospodja Kandić Perović nije imenovana za glavnu poljoprivrednu inspektorku kako ste naveli u vašim objavama, već da je za istu samo data saglasnost na sjednici Vlade da može biti imenovana”, saopštili su iz ministarstva.

(Vijesti)

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime