19.9 C
Podgorica
18.06.2024.

Ubistvo Vujovića: Vještak utvrdio da Vojvodić dobro čuje, advokatu kazna zbog nedolaska na ročište

U podgoričkom Višem sudu i danas je odložen početak suđenje za ubistvo Vidaka Vujovića, koje se dogodilo nadomak Cetinja u mjestu Šteke. Za to su optuženi Dražen Vojvodić i Novica Đikanović. Sudija Veljko Radovanović je kaznio advokata Damira Lekića sa 1000 eura zbog nedolaska. Sud je konstatovao da je nalazom vještaka ORL utvrđeno da je optuženi Vojvodić procesno sposoba i da čuje, a ne da ne čuje kako je to odbrana trvdila.

Sudija Veljko Radovanović je saopštio da je advokat Damir Lekić dostavio dokumentaciju iz koje sud ne utvrđuje da on mora da miruje i da ne može da prisustvuje današnjem ročištu.

Takođe sudija je naveo i detalje nalaza vještaka ORL  iz kojeg proizilazi da optuženi Dražen Vojvodić čuje i da je procesno sposoban da prati tok sudskog postupka i da učestvuje u istom.

Sudija Radovanović je kazao da je sud dva puta provjeravao ovu dokumentaciju, kojom je odbrana tvrdila da optuženi ne čuje. Poručio je da će se ovakvom ponašanju advokata stati na kraj i da ovo ne vodi nikuda.

“Sud konstatuje da je vještak ORL sudu dostavio nalaz vještaka u vezi procesne sposobnosti Vojvodić Dražena, navodeći da se nedvosmisleno može utvrditi da je optuženi procesno spsosban da prati tok i aktivno učestvuje u sudskom postupku. Navodeći da kod desnog uva postoji lako oštećenje  sluha 38 odsto, dok je na lijevom uvu 80 odsto. Kod optuženog Vojvodića sluh je normalnog socijalnog kontakta, da može da razumije normalan razgovor i riječi”, kazao je sudija između ostalog.

On je dodao da je ovaj optuženi takođe sudu pisao, tražio da se putem telefona iz zatvora čuje sa svojom porodicom. Sudija je ukazao da se postavlja pitanje na koji način bi komunicirali ako ne čuje.

Zatim je reagovao otac ubijenog Vidaka Vujovića, Vujadin Vujović, koji je sudiji Veljku Radovanoviću kazao da korektno sud vodi ovaj postupak i da je tužilaštvbo korektno, ali da se “advokat Damir Lekić sprda sa njegovim mrtvim sinom”.

Naredno ročište zakazano je za 8. april uz opomenu suda da će svako neopravdano neodazivanje pozivu suda biti kažnjeno.

“Sina su mi ubili, pa zapalili”

– Evo peto ročište, gospodin ili je bolestan ili nedolazi ili odlaže. U pitanju je da su mi sina ubili, pa zapalili. Ne znam kome da se obratim da mi pomogne. Izgleda da je Damir Lekić jači i od sudija i od tužioca, od svakoga. I zar je moguće tako advokati da rade. Baš sam tražio vas medije da mi pomognete. A što se tiče sudije i tužioca, tu svaka čast –  kazao je između ostalog u izjavi za medije nakon ročišta, otac ubijenog Vidaka Vujovića, Vujadin Vujović.

Navodi istrage:

Povodom ubistva Vidaka Vujovića na optuženičkoj klupi našli su se već osuđivani Dražen Vojvodić i Novica Đikanović. Podsjetimo, ubistvo se dogodilo 31. marta ove 2023, a tijelo je pronađeno 8. aprila oko 10 časova kada je mještanin obavijestio Uprava policije da je makadamskom putu ugledao ugljenisani leš.

Prema navodima optužnice, Vojvodić i Đikanović su namamili Vidakovića da dođe u nenaseljeni dio Šteka. Vojvodić ga je, kako se sumnja, vozilom,,golf 5“ dovezao do tamo i ispalio najmanje četiri projektila iz pištolja marke,,CZ M57“, cal. 7,62 mm, fabričkog broja C-11295. Vujović jebio živ i okrivljenom govorio,,nemoj“, a sve to je gledao Đikanović.

Nakon toga, VDT dalje navodi da polili tijelo benzinom i zapalili, da bi potom zajedno napustili lice mjesta. U optužnici stoji i da je navedeno da je Vujović bio teškog materijalnog stanja i da se od januara družio sa Vojvodićem koji mu je nudio da izvrše neku pljačku.

(Portal Dan)

 

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime