26 C
Podgorica
18.06.2024.

U zatvoru u Spužu zaplijenjeni telefoni sa kripto zaštitom i bodeži

U Spuškom zatvoru gdje su mahom pritvorenici “kavačkog” i “škaljarskog” klana zaplijenjeno je sedam telefona, dva rutera za internet, alkohol, suplementi i improvizovani bodeži.

Tokom pretresa čuvari su u Istražnom deijlu, ali i u zatvoru za duge kazne u Spužu našli nedozvoljene predmete.

“U okviru planiranih aktivnosti, službenici obezbeđenja su dana 16.11.2022. godine, izvršili pregled i pretres dvije prostorije u kojima borave pritvorena lica, i tom prilikom je pronađeno i oduzeto četiri mobilna telefona, koja su bila sakrivena na poseban način, kao i dva rutera za internet konekciju. Protiv pritvorenika kod kojih su pronađene oduzete nedozvoljene stvari i predmeti utvrdiće se eventualna disciplinska odgovornosti preduzeti mjere u skladu sa zakonskim i podzakonskim propisima”, stoji u saopštenju UIKS.

“Takođe, prethodnog dana je otkriven i presiječen poseban način pokušaja unosa nedozvoljenih stvari i predmeta zatvorenicima u Zatvoru za duge kazne, kojom prilikom je pronađeno i oduzeto određena količina alkoholnog pića, suplemenati, bodeži, kao i dva mobilna telefona”, saopšteno je.

Inače, da podsjetimo, u septembru su zatvorski čuvari u ćeliji u kojoj su boravili pripadnici “kavačkog” klana zajedno sa turskim državljaninom Binalom Camgozom, čija se grupa sumnjiči da je kavčanima pomogla da 8. septembra likvidiraju šefa “škaljaraca” Jovana Vukotića u Istanbulu, tokom redovne kontrole pronašli bodež i mobilni telefon.

Tada su čuvari u ćeliji u kojoj je bio “kavčanin” Vidoje Stanišić pronašli improvizovani bodež i telefon, pa je on nakon toga premešten u samnicu.

“Službenici obezbeđenja spuškog zatvora u grupnoj sobi, u kojoj je bio, pronašli su i oduzeli improvizovani bodež i dva mobilna telefona, od kojih je jedan imao kripto zaštitu” kaže izvor i dodaje:

“Njihova ćelija pretresena je nekoliko dana nakon što je policija Turske utvrdila da su članovi kriminalnog klana Camgoza, učestvovali u ubistvu vođe škaljarskog klana Jovana Vukotića”.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime