26 C
Podgorica
18.06.2024.

Sudija Mrdak: Karišik iznio neistine, od njega konstatno dobijam neprimjerene kvalifikacije

Jedan od roditelja inficiranih beba u slučaju koji se pred bjelopoljskim Višim sudom vodi protiv četvoro ljekara Predrag Karišik podnio je prijavu protiv sudija Višeg suda Dragana Mrdaka zbog navodnih prijetnji.

Sudija Dragan Mrdak na postavljeno pitanje da komentariše prijavu koju je protiv njega podnio Karišik, kaže da se radi o neistinitim tvrdnjama.

“Već duže vrijeme u kontinuitetu od strane Karišika dobijam različite neprimjerene kvalifikacije prilikom njegovih javnih istupa i do sada nikada nijesam reagovao na iste. U konkretnom slučaju sam nakon završetka suđenja, kojim sam predsjedavao u svojstvu predsjednika vijeća, dok su se svi učesnici u postupku, kao i prisutna javnost, još nalazili u sudnici, obratio Karišiku u svojstvu građanina, a ne u svojstvu sudije, i tom prilikom mu rekao: ”Karišik, pretjerali ste, ja nijesam umro”. Ovakvi navodi, svakako, nijesu bili ni izrečeni kao prijetnja, već samo kao posljedica, po mom ličnom doživljaju, brutalnog višegodišnjeg šikaniranja od strane ovog lica, koji me na različite neprimjerene načine kvalifikovao u sredstvima javnog informisanja i na društvenim mrežama, samo zato što sam sudio u predmetu u kojem je on predstavnik oštećene porodice i kao takav bio nezadovoljan odlukama vijeća kojim sam predsjedavao”, naveo je sudija Mrdak, prenosi portal Dan.

On je dodao da predstavnik oštećene porodice Karišik je prethodno tražio njegovo izuzeće, čemu se nije protivio, ali po tom traženju nije udovoljeno.

“Oštećeni su imali priliku da nezadovoljstvo donijetim odlukama izraze kroz legalna pravna sredstva, što su isti i koristili, te smatram neprimjerenim ovakav pritisak na mene, ne samo kao sudiju, već kao običnog građanina, sa prepoznatim profesionalnim i moralnim kvalitetima, pa je to bio razlog mog obraćanja predstavniku oštećene porodice Karišik, i to ne tokom, već nakon završenog suđenja”, kazao je sudija Dragan Mrdak.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime