4.9 C
Podgorica
8.12.2023.

Stojanović na saslušanju u SDT-u, Baćoviću zadržavanje do 72 sata

Službenici Specijalnog policijskog odjeljenja uhapsili su jutros bivšeg direktora Uprave policije Slavka Stojanovića, a zbog sumnje da je učinio krivično djelo zloupotreba službenog položaja i krijumčarenje, u vezi sa švercom cigareta. Nakon hapšenja Stojanović je sproveden u prostorije Specijalnog policijskog odjeljenja, gdje je saslušan. Oko 19.30 časova, Stojanović je priveden u SDT, gdje je u toku saslušanje. Advokat uhapšenog Igora Baćovića, Ivan Šljukić, rekao je da je njegov klijent tokom saslušanja u SDT negirao krivicu, ali da mu je određeno zadržavanje do 72 sata. On je pojasnio da se Baćoviću na teret stavlja krivično djelo krijumčarenje.

Baćović je ovlašćeno lice u firmi „Baćović company“.

Kako je za TVCG saopštio državni tužilac i portparol SDT-a Vukas Radonjić po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, Specijalno policijsko odjeljenje je lišilo slobode S.S., bivšeg direktora Uprave policije, a uhapšen je i I.B.

Kako navodi Radonjić oni su lišeni slobode zbog osnova sumnje da su učinili krivična djela zloupotreba službenog položaja i krijumčarenje.

Stojanović je sproveden u SDT, gdje će se odlučiti o tužilačkom zadržavanju do 72 sata.

Osim Stojanovića, uhapšen je i Igor Baćović, koji je oko 12 časova sproveden u prostorije Specijalnog policijskog odjeljenja na saslušanje.

Stojanović je radni vijek do penzije proveo u policiji. Od 2013. do marta 2018. bio je direktor Uprave policije.

Nakon što je prestao da obavlja funkciju direktora policije u septembru 2018. Vlada Crne Gore čiji je premijer bio Duško Marković imenovala je Stojanovića za sekretara Vijeća za nacionalnu bezbjednost.

Na toj funkciji je proveo neko vrijeme, a potom se vratio u policiju nakon čega je u januaru 2021. otišao u penziju.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime