15.9 C
Podgorica
16.04.2024.

Statisovo obezbjeđenje otjeralo sa Miločera maratonce koji su plivali za liječenje djece

Neprijatnost su juče doživjeli maratonci koji su plivali 13 kilometara za liječenje djece.

Umjesto aplauza, na miločerskoj plaži dočekalo ih je obezbjeđenje – kompanije “Adraitic properties“ grčkog biznismena Petrosa Statisa, koje im je poručilo da se tu ne mogu zadržavati, te da nijesu dobrodošli ni oni, ni novinarske ekipe.

Nije lako otplivati 13 kilometara ali kada na umu imate dobrobit najranjivijih u društvu ni to nije teško.

Jeste bilo malo zahtjevno zbog struje i svega ali kada se zna cilj svega”.

Plivali smo kao i svake prethodne godine za pomoć malom Vanji za uspješno liječenje, za uspješno liječenje Sanji Pašalj i za adaptaciju Doma starih u Petrovcu”, kazao je organizator humanitarnog plivanja Luka Vučković.

Ubrzo su okupljenima prišli radnici obezbjeđenja i prenijeli poruku kompanije koja upravlja plažom da tu nijesu poželjni.

Njima prenesite da ćemo im adati žiro račune gdje će da pokažu svoju humanost da uplate po 5 eura da ne kažemo više da podrže ovo što su ovi ljudi danas 13 kilometara na sopstvenu odgovornost plivali i svoj život rizikovali da bi se nekom pomoglo. Prema tome tim biznismenima i tim dobrotvorima koji su došli na naše more u našu Boku u našu Crnu Goru prenesite da oni budu humani i da poklone bar dio pažnje onima kojima je to potrebno”, kazao je plivač Rajko Kuzman.

Čak je i uspješni crnogorski plivač Ado Gagović bio “persona non grata”.

Ovih 13 kilometara mi je palo kao rasplivavanje, imam sada, za vikend, takmičenje u Trebinju i sljedeće sedmice putujemo u Fukuoku na svjetskoprvenstvo u vodenim sportovima”, kazao je profesionalni plivač Ado Gagović.

Nisu se oduševili ni kada su vidjeli ekipu Televizije Budva.

Ovi dječaci koji su tu kao neko obezbjeđenje rekli su mi da nijesu sigurni da li možemo da pristupimo plaži i da li možemo da snimamo. Ja sam im rekla da naravno da možemo i došla sam ovdje i naravno da ću da snimim svoj prilog”, kazala je novinarka RTV Budva Milica Radović.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime