12.9 C
Podgorica
24.02.2024.

Šokantan snimak: Bivši poslanik i njegov brat ubijeni u uživo programu (VIDEO)

Bivši indijski poslanik osuđen za otmicu ubijen je zajedno sa bratom u severnoj Indiji u dramatičnom napadu koji je uživo snimila televizija, javili su danas zvaničnici.

Atik Ahmad i njegov brat Ašraf Ahmad bili su pod policijskom pratnjom na putu za ljekarski pregled u bolnici sinoć kada su tri muškarca koja su stajala sa novinarima pucali na njih izbliza u gradu Prajagradž u indijskoj državi Utar Pradeš.

Napadači su se brzo predali policiji poslije napada, a najmanje jedan od njih je uzvikivao slogan Džai Šri Ram, koji je postao borbeni uzvik hinduističkih nacionalista u njihovoj kampanji protiv muslimana.

Indiskom državom Utar Pradeš vlada indijska vladajuća hinduistička nacionalistička Bartija Džanata partija.

Policajac Ramit Šarma rekao je da su tri napadača došli motociklima i pozirali kao novinari.

„Uspjeli su da dođu blizu Atika i njegovog brata praveći se da žele da snime izjavu i pucali su na njih izbliza. Obojica su zadobili povrede glave“, rekao je on i dodao da se sve dogodilo u nekoliko sekundi, prenosi Beta.

U četvrtak je policija, u akciji opisanoj kao obračun, ubila sina tinejdžera Atika Ahmada i još jednog čovjeka, koji su smatrani odgovornim za nedavno ubistvo.

Atik Ahmad (60) u zatvoru je od 2019. godine posle osude za otmicu. On je četiri puta bio poslanik u toj indijskoj državi i takođe je bio izabran u indijski parlament 2004. godine.

Njegov advokat Vidžej Mišra rekao je da je incident šokantan pošto je jasna nesposobnost policije u osiguranju bezbjednosti njegovih klijenata.

Opozicione partije kritikovale su ubistva kao bezbjednosni propust.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime