14.9 C
Podgorica
17.04.2024.

Skupštinski odbor za bezbijednost o prijetećim porukama da su bombe postavljene u školama

U toku je sjednica skupštinskog Odbora za bjezbjednost i odbranu na kojoj bi trebalo da se donese odluka o kontrolnom saslušanju direktora Uprave policije Zorana Brđanina, direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost Dejana Vukšića i glavnog specijalnog tužioca Vladimira Novovića povodom prijetnji upućenih institucijama i školskim ustanovama u Crnoj Gori 1. aprila 2022. godine.

Predsjednik Odbora za bezbjednost i odbranu Milan Knežević kazao je da treba krivično da odgovaraju svi oni koji su krivi, nalazili se oni u zemlji ili ne.

Spreman je, kako je istakao, “sa nadležnim organima da lovi tog Rusa ili bilo koji segment ruske države bilo kuda po svijetu, ako su oni počinioci tog krivičnog djela”.

“ Ali ako nisu, očekujem da država krivično goni i privede pravdi i one koji su iskoristili ova dešavanja u Ukrajini da destabilizuju Crnu Goru. Ukoliko su krivi Rusi ili Srbi, neka odgovaraju oni, nalazili se oni u Crnoj Gori ili bilo gdje na zemljinom šaru. Najvažnije je da se bez obzira na političke i ideološke razlike dogovorimo da građanski mir i stabilnost nemaju cijenu i da nikome nije stalo da dođe do bilo kakvih narušavanja međunacionalnih i međuvjeskih odnosa ni zbog Rusije, ni zbog Ukrajine, ni zbog Amerike, ni zbog NATO jer ovo je naša zajednička kuća i, vjerovali ili ne, ja nemam rezervnih varijanti.”, poručio je Knežević.

Ocijenio je da bezbjednosne strukture nisu dale adekvatan odgovor na prijetnje 1. aprila.

“ Meni je cilj istina i da počinioci ovog krivičnog djela odgovaraju u Crnoj Gori. Vjerujem da je to svima u sali prioritet .”, istakao je Knežević.

U mejlu koji, navodno, potpisuje organizacija “Muška država” koju čini ruska grupa rasista, homofoba i ženomrzaca, a na čijem je čelu Vladislav Pozdnjakov, zaprijećeno je dizanjem škola u vazduh ukoliko se u Crnoj Gori ne promijeni vlast i rukovodstvo ANB-a. Dojave o bombama u petak su stigle na adrese osnovnih škola “Marko Miljanov” u Bijelom Polju, “21. maj”, “Milorad Musa Burzan” i “Vuk Karadžić” u Podgorici. Škole su evakuisane i đaci poslani kućama.

Knežević je juče na Tviteru informaciju o zakazanoj sjednici ovog skupštinskog tijela i naveo kako vjeruje da će donijeti odluku o kontrolnom saslušanju.

“ Važna je istina i da počinioci budu privedeni pravdi. Ni po babu, ni po stričevima, još manje po Srbima i Rusima, ali i svima drugima za koje se utvrdi da imaju veze s ovim .”, istakao je Knežević.

On je sjednicu najavio još u petak, poručivši da ga “opšte rasulo i ćutanje u bezbjednosnom sektoru” obavezuju da je zakaže. U međuvremenu je, prema našim saznanjima, u subotu i on dobio poruku od Pozdnjakova u kojoj ruski ekstremista, u video snimku, tvrdi da nema nikakve veze sa dojavama o podmetnutim bombama.

Knežević je video-materijal dostavio Prvoj TV.

 

 

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime