20.1 C
Podgorica
25.06.2024.

“Skaj potvrdio da su Abazović i URA duboko upleteni u šverc cigareta”

Iz Pokreta Evropa sad (PES) tvrde da je lider GP URA Dritan Abazović imao poslovne odnose sa Miodragom Dakom Davidovićem koji je pod sankcijama Sjedinjenih Američkih Država i Aleksandrom Mrkićem, članom kriminalne grupe Veselina Veljovića. Iz te partije ističu da oisanja Libertasa, koja su bazirana na SkyECC prepiskama, nedvosmisleno potvrđuju da su Dritan Abazović i GP URA duboko upleteni u šverc cigareta.

Još šokantnije, kako tvrde, GP URA je finansirala smještaj Stevanu Simijanoviću, lažnom američkom diplomati i odbjeglom kriminalcu uvezanom u švercerske poslove, koji je, dodaju iz PES-a, po svemu sudeći “Abazovićev intimus i neizostavan gost na promocijama knjige u regionu.”

“Veze Abazovića sa uhapšenim Mrkićem, sankcionisanim Davidovićem i odbjeglim Simijanovićem otkrivaju mračnu pozadinu Abazovićevih aktivnosti i nečuvenu zloupotrebu političke moći za kriminalne akcije. I dok kao jedini poslanik u Skupštini Crne Gore koji se nalazi u SkyECC prepiskama volšebno optužuje Venecijansku komisiju da štiti mafiju, istina je da je isključivi zadatak Abazovića da koristi svoju političku poziciju za podršku kriminalcima i Veljovićevim saradnicima, rugajući se otvoreno svim građanima Crne Gore”, saopštili su iz te partije.

Prema njihovim riječima, ukoliko se uzme u obzir činjenica da su istorijski procesi kada je u pitanju rad tužilaštva intenzivirani upravo u periodu dok Abazović grije klupe u opoziciji, postaje jasnije zbog čega Abazović mora da agresivno traži model destabilizacije vlasti po svaku cijenu, a naročito u kontekstu dobijanja IBAR-a i usvajanja seta zakona kojima će se ojačati crnogorsko pravosuđe.

“Iako je malo onih koji još uvijek vjeruju Abazoviću, prilike su da je predsjednik URA-e identifikovao Jakova Milatovića kao najnoviju žrtvu i da namjerava da iskoristi to što je predsjednik države u političkoj samoizolaciji zaboravio ko su mu prijatelji, koji su ga doveli na tu poziciju, a ko ga je smijenio sa pozicije ministra zajedno sa DPS-om. Prepiske u okviru SkyECC na osnovu kojih se nedvosmisleno utvrđuje povezanost Abazovića i njegove partije sa bliskim licima Veselina Veljovića koja su povezana za šverc cigareta zaslužuju reakciju istražnih organa, a građani mogu uz kokice relaksirano pratiti super finale”, zaključuju iz PES-a.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime