23.7 C
Podgorica
30.05.2024.

Selektor bokserske reprezentacije Ružić pisao Begoviću: Počnite da ispunjavate svoje obaveze i odblokirajte sport

Iako je sredina aprila, sportski savezi još nijesu dobili budetska sredstva od države u okviru programa sufinansiranja, zbog peripetija u Upravi za sport i mlade, pošto je v.d. direktora Marko Begović van snage stavio odluku o raspodjeli sredstava i vratio je komisiji na ponovno odlučivanje.

Zbog toga su svi savezi u problemu, jer im nedostaju sredstva za finansiranje sopstvenih aktivnosti, posebno kada su u pitanju akcije reprezentacija na međunarodnoj sceni.

Uzaludni su do sada bili apeli nekih sportskih saveza.

Posljednji se oglasio selektor bokserske reprezentacije Crne Gore Nikola Ružić, koji je uputio pismo v. d. direktoru Uprave za sport Marku Begoviću.

Ružić u pismu ističe da je neshvatljivo da bokseri nemaju nikakvu podršku za 2022. godinu i pored obećanja, koje su bokserski reprezentativci dobili od Begovića.

“Crnogorski boks je u procvatu. Rezultati svjedoče tome. Samo u 2021. godini nasi reprezentativci su osvojili sedam medalja na prvenstvima Evrope i svijeta u raznim uzrastima, što je najviše u istoriji našeg našeg boksa. Gospodin Franko Falćineli predsjednik Evropske bokserske konfederacije (EUBC) je iz tog razloga objavio zvanično da je Bokserski savez Crne Gore najprogresivniji u Evropi. Motivacija i ambicije su ogromne, ali postavlja se pitanje kako dalje? Prosto je neshvatiljivo da pored velikih obećanja koje su naši reprezentativci i ja dobili lično od Vas mi još nemamo apsolutno nikakvu podršku za 2022 godinu. Konfuzno je to što na to niko ne umije da da odgovor kada će biti i hoće li uopšte biti. Sredina je mjeseca aprila, do sada brojna takmičenja iz planiranog kalendara u 2022 godini, od čega čak dva evropska prvenstva (U-22 i za mlade) kao i druge obaveze za funkcionisanje našeg saveza snosi isključivo Aleksandar Klemenko, naš predsjednik, od ličnih sredstava.”

“Smatram da je njegova obaveza da dobro upravlja Savezom, ali ne i da snosi kompletne troškove vezane za njegovo postojanje, a da vrhovni organ za upravljanje sportom u Crnoj Gori nijemo posmatra. Došli smo u situaciju da ne smijemo ni minut da provedemo u isčekivanju nečeg za šta niko ne zna da da odgovor. Pred nama je veliki rad i sa pravom javnost očekuje i rezultate na koje smo ih navikli, ali iz tog razloga moraju i da znaju situaciju u kojoj se nalazimo. Ako mislite da boks u Crnoj Gori ne ode u zaborav apelujem da počnete hitno da ispunjavate svoje obaveze i odblokirajte sport. Ukoliko postoje neki problemi koliko je danas nađite riješenje koje se ne lomi direktno o sportistima u suprotnom morate snositi punu odgovornost za sve što se bude dalje dešavalo na sportskoj mapi Crne Gore”, navodi se u pismu Ružića.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime