11.8 C
Podgorica
26.11.2022.

SD: Crna Gora mora imati stabilnu vladu

Crna Gora, u vremenu kada se čitava Evropa suočava sa ozbiljnim bezbjednosnim izazovima, mora imati stabilnu i jasno evropski i evroatlantski orijentisanu vladu, navodi se u saopštenju SD-a nakon sastanka lidera ove partije  Damira Šehovića i ambasadora Slovačke Borisa Gandela.

U saopštenju se navodi da je Šehović sa Gandelom razgovarao o političkoj situaciji u Crnoj Gori, ali i aktuelnim dešavanjima u Evropi.

Lider SD-a je rekao da politička nestabilnost u Crnoj Gori, imajući u vidu rasplet događaja u Evropi, izaziva dodatnu zabrinutost i upućuje na što hitniju potrebu izlaska iz krize.

“Crna Gora, u vremenu kada se čitava Evropa suočava sa ozbiljnim bezbjednosnim izazovima, mora imati stabilnu i jasno evropski i evroatlantski orijentisanu vladu”, poručio je Šehović.

On je rekao da oko tih evropskih i evroatlantskih, odnosno civilizacijskih vrijednosti nije poželjno praviti trule kompromise koji bi se Crnoj Gori mogli vratiti kao bumerang.

“Posebno ne u ovom bezbjednosno osjetljivom trenutku”, dodao je Šehović.

Govoreći o aktuelnim događajima i ratu u Ukrajini, on je rekao da čvrsto vjeruje da Evropa mora imati jedinstven i jasan stav.

“I da Crna Gora ne smije sebi dozvoliti da, kao što je to slučaj sa odlazećom Vladom, ne sprovodi dosljedno politiku koju sprovode naši međunarodni partneri iz EU i NATO“, dodao je Šehović.

On je rekao da je uvjeren da će Crna Gora, u što kraćem vremenskom roku, dobiti novu, u potpunosti evropski i evroatlantski opredijeljenu vladu.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime