5.9 C
Podgorica
10.12.2023.

Šćekić: Da se oslobodimo stege i zablude prošlosti i da se građani slobodno izjasne na popisu

Potpredsjednik SNP-a i ministar zdravlja Dragoslav Šćekić poručuo je predsjedniku Opštine Tuzi Niku Đeljošaju, da tehničke stvari u vezi sa predstojećim popisom ne izdiže na nivo koji bi mogao da remeti i odloži taj proces.

“Svi koji iskreno vole Crnu Goru treba da daju doprinos da se poštuju Ustav i zakoni, i da se kroz sve takve procese omogući da se svaki građanin osjeća slobodno i iznese nesmetano svoj stav i rasterećeno odgovori na određena pitanja koja su plod već ustaljene prakse. Želim da podsjetim da smo potpisnici Memoranduma o saradnji, koji je upravo pokazao jednu dobru namjeru da se sve tenzije koje su plod nekog prethodnog perioda spuste i prevaziđu, da se vrati razumijevanje i poštovanje razlika među narodima u Crnoj Gori, i da se svi osjećamo kao neodvojivi dio naše velike Crne Gore, a da će upravo ovi procesi pokazati taj potrebni duh, da demokratski iskoračimo naprijed. Da se oslobodimo stege i zablude prošlosti i da se naši građani napokon slobodno izjasne, bez pritiska kakav je postojao u prethodnom periodu”, poručio je Šćekić.

Prema tome, smatra Šćekić, svaki zahtjev za odlaganje popisa je odlaganje smjernica za bolje sjutra i izazivanje nepotrebnih tenzija koje smo, nadam se, prevazišli ili makar pokazali da možemo prevazići.

“Tehnička pitanja ne smiju biti potencirana kao problem i podizati na nivo neregularnosti, naprotiv, ako su zakonita i mogu pomoći unapređenju, bez nekih zadnjih namjera, onda ih treba i razmotriti i unaprijediti i iz tog razloga pozivam i MONSTAT da sagleda sve sugestije, kako bi se popisni proces sproveo što preciznije i kako bi nakon 12 godina imali relevantne podatke”, navodi Šćekić.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime