9.8 C
Podgorica
22.02.2024.

Šaranović u Rimu: Italija nudi konkretnu podršku u borbi protiv korupcije

Podrška snaženju svih kapaciteta MUP-ovog Odjeljenja za antikorupciju, biće konkretna i kontinuirana,italija saopštio je u Rimu predsjednik ANAC-e Đuzepe Buzija tokom sastanka sa ministrom unutrašnjih poslova Danilom Šaranovićem.

Kako je saopšteno iz MUP-a Buzija je Šaranoviću uputio podršku u potvrđenoj odlučnosti Crne Gore u intenziviranju aktivnosti u borbi protiv korupcije, organizovanog kriminala i pranja novca, a vidljivi rezultati u procesu EU integracija koje postiže Ministarstvo unutrašnjih poslova su za pohvalu.

„Imajući u vidu bogato iskustvo Italije u borbi protiv korupcije, ovaj sastanak je odlična prilika za početak razmjene dobrih praksi, kao i preciziranje konkretne saradnje dvije države na ekspertskom nivou”, kazao je Šaranović.

Snaženjem integriteta službenika, Ministarstvo unutrašnjih poslova postaće sinonim za profesionalizam i odlučnost u borbi protiv korupcije i svih oblika kriminaliteta.

Buzije je na sastanku potvrdio otvorenost za saradnju sa crnogorskim ministarstvom unutrašnjih poslova i organa za sprovođenje antikorupcijskih zakona.

„Korupcija je veoma složen problem i da bi se pobijedila potrebna je kolaboracija više službi, a svakako je najveća odgovornost na Ministartsvu unutrašnjih poslova, koje će, vjerujem, odgovoriti tom zadatku”, kazao je Buzije.

Buzije je najavio konkretnu podršku MUP-u u kratkom roku i predložio razmjenu iskustava i znanja, kroz jačanje kadrovskih kapaciteta jedinica zaduženih za borbu protiv korupcije, ali i kroz snaženje materijalno – tehničkih kapaciteta.

„Podrška snaženju svih kapaciteta MUP-ovog Odjeljenja za antikorupciju, sa naše strane, biće konkretna i kontinuirana, ne samo od strane ANAC-a, već od svih nadležnih organa Italije“, istakao je Buzija.

Kako je saopšteno iz MUP-a Šaranović i Buzije su se saglasili da je zajednička saradnja obostrano korisna i poželjna, a ista će biti potvrđena potpisivanjem Memoranduma o razmijevanju.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime