11.9 C
Podgorica
29.11.2023.

Šaranović sa Popom: Borba protiv organizovanog kriminala prioritet MUP-a

Borba protiv organizovanog kriminala i korupcije mora biti prioritet MUP-a, ocijenjeno je na sastanku ministra unutrašnjih poslova Danilo Šaranović sa ambasadorkom Evropske unije u Crnoj Gori Oanom Kristinom Popom.

“Vladavina prava, jačanje preventivne komponente u radu policije i suočavanje sa rizikom infiltracije korupcije i organizovanog kriminala u službe bezbjednosti samo su jedni od ključnih postulata na kojima treba da počiva budući rad MUP-a”, ocijenjeno je na sastanku.

Šaranović je kazao da je najskorije usvajanje izmjena i dopuna Zakona o oduzimanju imovinske koristi stečene kriminalnom djelatnošću umanjiće potencijal organizovanih kriminalnih grupa.

“Jedan od urgentnih zadataka je i dosljednja implementacija Strategije o borbi protiv transnacionalnog kriminala”, poručio je on.

Popa je kazala da MUP i u narednom periodu može računati na podršku i ekspertsku pomoć i istakla otvorenost za  nove inicijative, u skladu sa iskazanim potrebama.

“Jasna vizija i profesionalizam biće garant napretka u radu Ministarstva unutrašnjih poslova, a obezbjeđivanje sigurnosti za sve građane preduslov je razvoja i na drugim poljima”, zaključeno je na sastanku.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime