30.9 C
Podgorica
24.07.2024.

Ruski instagram influenseri očajni – Roskonadzor im je uzeo dušu

U ponoć 14. marta u Rusiji je u potpunosti blokiran pristup Instagramu,

Ruski regulator za komunikacije „Roskonadzor“ je ranije najavilo da onemogućuje pristup Instagramu zbog toga što je, kako navode, Meta dozvolila korisnicima da pozivaju na nasilje protiv Rusa i ruskih vojnika.

Rusko regulatorno tijelo saopštilo je da ograničava pristup popularnoj mreži Instagram jer platforma ne sankcioniše „pozive da se počine nasilna djela protiv ruskih građana i vojnog osoblja“.

Zbog odluke regulatora ugašeno je 80 miliona Instagram profila, a mnogi influenseri su zabrinuti za svoju budućnost.

Jedna od ruskih influenserki je posebno privukla pažnju. Ona je kroz suze objasnila kako za nju instagram nije samo zarada i kako je ova odluka pogrešna.

Mislite li da je za mene kao influenserku Instagram samo izvor zarade? Ne, instagram je moj život, moja duša. Uz njega se budim i liježem već 5 godina svaki dan. Moj život je uništen!“, izhisterisala je uplakana influenserka.

Ruski Roskonadzor je prije ove odluke obavestio influensere i korisnike da prebace svoje fotografije i video zapise sa Instagrama na konukentne Internet platforme u zemlji.

Moramo da zaštitimo psihičko zdravlje građana, posebno djece i adolescenata kako bismo ih zaštitili od uznemiravanja i uvreda na mreži“, navodi se u saopštenju Roskonadzora.

Fejsbuk je prije ovo odluke dozvolio pozivanje na nasilje nad Rusima. Taj potez je pizazvao reakciju vlasti iz Rusije.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime