27.7 C
Podgorica
19.06.2024.

Rodrigez: Uhapšeni zbog šverca kokaina povezani sa Ndrangetom!

Vjeruje se da Crnogorci uhapšeni u Urugvaju, zbog šverca kokaina, imaju jako dobre odnose sa italijanskom mafijaškom organizacijom Ndrangeta, ali i sa drugim međunarodnim grupama, kako bi drogu iz Južne Amerike lakše prevezli do Evrope. To je saopštio Huan Rodrigez, šef istražnog tima.

Rodrigez je na konferenciji za medije kazao i da je istražiteljima teško da utvrde tačne uloge u kriminalnoj organizaciji koja je kasno sinoć “pala” sa skoro 500 kilograma kokaina.

“Podijeli su zadatke, pa je otežana identifikacija vođa grupe. Imali su uloge oko transporta, skrivanja, brodova koje su koristili”, rekao je on, prenosi portal RTCG.

Urugvajski Telemundo javlja i da je zbog istog tovara droge moguće hapšenje još ljudi.

Identitet uhapšenih crnogorskih državljana još nije saopšten. Dio urugvajskih medija tvrdio je juče da su već bili na potjernici Interpola.

Ukupno, vlasti su zaplijenile 489 kilograma kokaina, novac, četiri vozila, dva čamca, traktor, revolver, pištolj, pušku i dvije sačmarice.

Prema riječima predstavnika urugvajskog MUP-a, zaplijenjena droga ima procijenjenu tržišnu vrijednost od oko 15 miliona eura.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime