13.9 C
Podgorica
3.12.2023.

Radio televizija Nikšić za pet mjeseci sanirala minus od dva miliona!

Direktor Radio televizije Nikšić Nikola Marković saopštio je da je ovaj lokalni javni emiter od negativnog kapitala od skoro dva miliona za pet mjeseci doveden do plusa od 668 hiljada!

“Racionalnim poslovanjem, brojnim marketinškim ugovorima, sređivanjem stanja bilansa, procjenom cjelokupne imovine, negativni kapital od skoro dva miliona eura doveli smo u plus od 668 hiljada eura, a prošlu poslovnu godinu smo završili sa dobitkom od 100 hiljada, saopštio je Marković.

On je istakao da je trud koji su zaposleni u RTNK uložili kako bi ovaj medij podigli na noge počeo da daje rezultate.

“To se najbolje vidi iz finansijskog izvještaja koji je danas objavljen na sajtu Poreske uprave a koji pokazuje da je poslije 22 godine RTNK uspjela da sanira višedecenijski negativni kapital koji je u prošloj godini bio u minusu od dva miliona. Na današnji dan on je u plusu preko 600 hiljada.To smo uspjeli da uradimo za pet mjeseci (od 1. novebra do 1. aprila) zahvaljujući štednji, brojnim marketinškim ugovorima, procjenom cjelokupne imovine po prvi put otkad postoji RTNK, otpisom zastarelih dugova, ali i sređivanjima bilansa stanja koje smo morali da popravljamo počevši od 2015. pa do današnjeg dana jer finansijska dokumentacija nije bila ažurirana”, naveo je Marković.

Prema njegovim riječima su se sve preduzete aktivnosti na poslovnom ozdravljenju RTNK reflektovale tako što je poslovna godina završena sa dobitkom od 99 hiljada eura.

“Sve to prati rast gledanosti i čitanosti naših medija koji su obogaćeni brojnim sadržajima. Portal televizije Nikšić u martu bilježi rekordnu posjećenost i njegova čitanost za poslednjih pet mjeseci porasla je za 318 posto, a slična je situacija i kada je u pitanju gledanost RTNK.Paralelno sa finansijskom konsolidacijom i podizanjem kvaliteta i kvantiteta programa projektovanje nove zgrade Radio TV Nikšić je u poodmakloj fazi i očekujemo da bi nadležni već tokom ljeta mogli raspisati tender za njegovu izgradnju, za koju očekujemo da počne u septembru”, zaključio je Marković.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime