14.8 C
Podgorica
17.04.2024.

PZP: Nećemo priznati manjinsku vladu koja bi bila formirana političkom korupcijom

Manjinska vlada mandatara Dritana Abazovića, koja bi bila formirana uz podršku Građanskog pokreta URA, Socijalističke narodne partije i Demokratske partije socijalista  predstavljala bi brutalno prekrajanje izborne volje građana na posljednjim parlamentarnim izborima“, saopštili su iz Pokreta za promjene.

Na sjednici Predsjedništva PZP-a zaključeno da je manjinska vlada koja bi bila formirana, kako su naveli, “političkom korupcijom”, antievropska, antidemokratska i da je ta stranka neće priznati.

PZP neće podržavati Vladu političke korupcije, neće za nju glasati i u Parlamentu neće podržati nijednu zakonodavnu i/ili drugu incijativu koja dolazi od ove Vlade i/ili nove većine, osim ako je to dio dogovora unutar Demokratskog fronta“, saopštili su iz PzP-a i poručili da podržavaju sve forme institucionalne i vaninstitucionalne borbe protiv izdaje birača i prekrajanje izborne volje, uključujući i legitimne oblike parlamentarne opstrukcije.

PZP cijeni da su vanredni parlamentarni izbori jedino održivo i demokratsko rešenje koje doprinosi rešavanju duboke političke, institucionalne i državne krize. Svi funkcioneri i poslanici PZP-a u javnim nastupima dužni su zastupati te političke stavove u odnosu na eventualnu manjinsku vladu i rešavanje krize“, navodi se u saopštenju.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime