14.9 C
Podgorica
17.04.2024.

Prelević: Kad bi Vlada postigla dogovor, Brđanin bi napustio svoju funkciju

 

Kad bi bio postignut dogovor u Vladi, Zoran Brđanin bi pošao sa mjesta direktora Uprave policije, smatra urednik Portala Dan Mili Prelević.

“Jedan od prvih zadataka ministra pravde Andreja Milovića je bio da na sjednici Skupštine pobroji ko će biti na čelu Uprave policije i na ostalim funkcijama u bezbjednosnom sektoru. Poslije 100 dana Vlade to nije urađeno”, kazao je Prelević u emisiji “Minula neđelja” na Aplus televiziji.

Prema njegovim riječima, najgora situacija u svemu bi bila da Brđanin ode sa funkcije, a da čelni ljudi u Vladi nemaju rješenje za njegovo mjesto.

“Nema dogovora, sve je neozbiljno. Prebacuje se lopta sa jedne strane na drugu i to blago, da se ne zamjere jedni drugima. Rekao sam i ranije da će bezbjednosni sektor doći glave ovoj Vladi”, poručio je Prelević.

On je ocijenio da krizu oko bezbjednosnog sektora nije lako riješiti.

“Ko ima bezbjednosni sektor ima vlast u Crnoj Gori. Dok je DPS bio na vlasti bilo je kriza ali nikad nije bilo ovolikog prljavog veša”, kazao je Prelević.

Govoreći o političkim aktuelnostima, Prelević kaže da bi Spajiću odgovaralo kad bi predstavici Bošnjačke stranke bili u Vladi.

“I zapadni partneri navijaju da bude više manje brojnih naroda. To je realna mogućnost i mislim da će se dogoditi. To bi i osnažilo Vladu za koju tvrdim da nije stabilna”, zaključio je Prelević.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime