18.9 C
Podgorica
17.06.2024.

Piperović: Nikada neće biti potvrđena optužnica protiv Katnića i Lazovića u dijelu koji se tiče OKG i zloupotrebe položaja

Advokat Zoran Piperović ocijenio je u izjavi za Pobjedu da optužnica protiv bivšeg glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića i nekadašnjeg visokog funkcionera policije Zorana Lazovića nikada neće biti potvrđena. On je to poručio reagujući na pismo koje je Katnić uputio predsjedniku Višeg suda Borisu Saviću.

– Pročitao sam pažljivo pismo Milivoja Katnića koje je jutros izašlo u štampi. U njemu se vrlo korektno obrazlaže tužilačko-pravni rezon, a koji se tiče, dispozitiva naredbe za sprovođenje istrage u dijelu stvaranja kriminalne organizacije i zloupotrebe službenog položaja. Potpuno je rezon ispravan, ali se ne slažem sa gospodinom Katnićem u jednom dijelu: kada kaže da Savić zna da će biti oslobođujuća odluka. Neće – jer onakva optužnica u dijelu stvaranja kriminalne organizacije i zloupotrebe službenog položaja nikada neće biti potvrđena – podvukao je Piperović.

Konkretno je, kaže, za taj dio siguran.

– U ostalom dijelu u kojem se tretiraju vina, međe, ovce, komadi oružja – ne znam. Ali znam za ovo prvo – a to je bitno, jer se zbog toga nalaze u pritvoru i zbog toga su onako spektakularno uhapšeni – dodao je Piperović poručujući da je to kolokvijalno pravno znanje.

Reagujući na odluku krivičnog vanraspravnog vijeća Višeg suda, kojom je Katniću i Lazoviću sinoć pritvor produžen za dva mjeseca zbog opasnosti od bjekstva i mogućeg uticaja na svjedoke, rekao da je to mogao da učini samo Boris Savić.

– Da bi sistem profunkcionisao sudski i da bi se donosile pravedne, validne i na zakonu utemeljene odluke, potrebna je samo jedna stvar: da o njima ne odlučuje Boris Savić. Rodila se jedna generacija sudija u Višem sudu koji te krivične stvari gledaju profesionalno, tačno i nepristrasno. I državi samo to treba. I kad to treba državi, to podrazumijeva da to treba i građaninu, i tužiocu i braniocu i okrivljenome. Držite me za riječ, optužnica u tom dijelu nikada neće biti potvrđena – zaključio je Piperović.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime