4.9 C
Podgorica
8.12.2023.

Peskov: Sprovodimo oštre akcije protiv stranih agenata, Putin će pobijediti na izborima

Oštre akcije usmjerene protiv stranih agenata sprovode se jer Ruska Federacija stiče sve veću nezavisnost i jer su mnogi od njih dobijali novac iz inostranstva kako bi se miješali u naša unutrašnja pitanja, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

„Sankcionisanje onih osoba koje krše postojeće zakone u vezi sa stranim agentima ima za cilj da zaštiti naše društvo, našu politiku od plaćenog mešanja stranaca”, objasnio je Peskov u intervjuu za studentski kanal „MGIMO 360”.

Prema njegovim riječima, prva država koja je smislila borbu protiv spoljnog miješanja u unutrašnja pitanja bile su upravo Sjedinjene Američke Države.

“Tamo je još tridesetih godina prošlog vijeka usvojen zakon o stranim agentima i to prilično strog”, podsjetio je Peskov.

Organi za sprovođenje zakona u Rusiji, kako navodi, ne bave se isključivo stranim agentima, već rade na borbi protiv kriminala i osiguravanju bezbjednosti građana, privođenju ubica i silovatelja.

Današnje vrijeme zahtjeva oštre mjere protiv onih koji šire klevetu o Oružanim snagama Ruske Federacije, naglašava Peskov.

„Danas je veoma teško vrijeme, ratno, zahtijeva teške mjere vlasti”, kaže portparol Kremlja.

Sljedeći predsjednik Ruske Federacije posle Vladimira Putina trebalo bi da bude isti, jasan je Peskov i dodaje da vjeruje da će Putin učestvovati na izborima 2024. godine i pobijediti na njima, prenosi RT Balkan.

Odgovarajući na pitanje da li će naredni predsjednik moći da sačuva Putinova dostignuća, Peskov je rekao:

„Teško je reći. Zapravo, Putin još nije najavio sopstvenu kandidaturu. Ali iskreno želim da vjerujem da hoće. Ne sumnjam da će pobijediti na izborima i da će i dalje biti naš predsjednik”.

(Politika.rs)

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime