20.9 C
Podgorica
19.06.2024.

PES: Smjenom gradonačelnice Injac, DPS želi da vrati praksu zloupotreba i korupcije

Pokret Evropa sad je saopštio kako smjenom gradonačelnice Podgorice Olivera Injac, Demokratska partija socijalista (DPS) želi da vrati praksu zloupotreba i korupcije.

Odbornik DPS u Skupštini Glavnog grada Vladan Arsović, iz svog iskustva stalno zaposlenog u sistemu Glavnog grada za vrijeme DPS-a, očigledno ne može da prihvati činjenicu da neko može raditi za Glavni grad kao nestranački profesionalac”, naveli su iz PES-a.

Takođe, u potpunoj je zabludi ako misli da će bilo ko osim njega, obračun sa neodgovornim pojedincima koji su ranije vodili Podgoricu da shvati kao napad na sve zaposlene u sistemu. Svojim reagovanjem na saopštenje gradonačelnice, kao i mnoge njegove partijske kolege, pokazao je da su za njega, DPS, grad i država jedno te isto, pa ne čudi rezonovanje da javne resurse treba tretirati kao privatne. Vizija razvoja po mjeri ove partije je svima već dobro poznata – dok se jedna ruka drži na srcu tokom intoniranja himne, drugom se novac iz džepa građana prebacuje u sopstveni. Zato je potpuno jasno da je takvima Olivera Injac najveća prijetnja”, kazali su iz PES-a.

”Stoga, inicijativa za smjenu je pokušaj da se spriječi distanciranje aktuelne vlasti od prakse malverzacija, korupcije i zloupotreba”, konstatuju iz PES-a.

Takav pokušaj apsolutno korespondira sa odnosom DPS-a kada je u pitanju procesuiranje svih vrsta zloupotreba i na državnom nivou, sadržanih u materijalima koje je dostavio Europol. Zbog toga je DPS-u jako teško da nađe partnere u svojim političkim akcijama, pogotovo u trenutku kada je demokratska javnost šokirana stavovima koje javno zastupaju”, zaključuju iz PES-a.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime