7.9 C
Podgorica
21.04.2024.

PES: Nema pregovora bez pisanih zahtjeva

Nastavak pregovora o rješavanju krize vlasti u Podgorici nije izvjestan dok novoformirani, posebni klub odbornika, ne dostavi pisane zahtjeve o tome koji su njihovi uslovi za ostanak u parlamentarnoj većini.

Prema saznanjima RTCG-a iz Evrope sad (PES), novoformirani posebni klub još ne dostavlja zvaničnu, pisanu ponudu, iako je to juče od njih zahtijevao Vasilije Čarapić iz PES.

Kada je u pitanju Skupština Glavnog grada, već dva puta nije bilo kvoruma, jer opozicija i posebni klub ne dolaze na sjednice.

Na sastanku predstavnika Evrope sad i članova novog odborničkog kluba (koji je nastao nakon što je dio funkcionera napustio PES), koji je održan u nedjelju, prema našim saznanjima, takođe je predstavljen zahtjev da se ponuda formalizuje, kako se ne bi manipulisalo pregovorima u javnosti.

Kako nam je nezvanično saopšteno, Pokret Evropa sad drži se aktuelnog koalicionog sporazuma o formiranju vlasti u Podgorici. Dalji pregovori nisu izvjesni dok se ne dobije pisana forma, rečeno nam je.

Nakom izlaska iz PES-a, bivši odbornici te stranke saopštili su kako neće ugrožavati vlast i uz to da aktuelna gradonačelnica Olivera Injac ima njihovu podršku.

Na pitanje da li političku grupaciju koja je napustila PES smatraju dijelom odborničke većine, Čarapić je u ponedjeljak rekao da “oni sebe smatraju dijelom odborničke većine“.

“Odbornička većina se potvrđuje time što se dolazi na sjednice”, kazao je tada Čarapić.

Dešavanja u Podgorici došla su u fokus kada je pet odbornika PES-a odlučilo da napusti tu partiju i formira poseban odbornički klub. Tada su zatražili i redefinisanje koalicionog sporazuma o formiranju vlasti.

Nakon nekoliko sastanka o daljem funkcionsanju vlasti, rješenje se i dalje ne nazire.

(Portal RTCG)

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime