23.7 C
Podgorica
30.05.2024.

PES: Abazović i Milatović da dokažu da su protiv saradnje sa DPS-om

Inicijativa opozicije za smjenu aktuelne gradonačelnice Olivere Injac nije utemeljena iz razloga što je Skupštini Glavnog grada Izvještaj o radu gradonačelnice, organa uprave, posebnih službi Glavnog grada za 2023. godine upućen Skupštini Glavnog grada 29. marta, tvrde u Pokretu Evropa sad.

Kako navodi, zakonski rok do 31. marta znači da je to učinjeno u redovnoj zakonskoj proceduri.

“Međutim, jasni su motivi opozicije da izazovu krizu i zaustave dinamiku razvoja Glavnog grada, što je politički apsolutno legitimno. Takođe, ukoliko neko iz aktuelne većine smatra da sa opozicijom na čelu sa DPS-om treba da pravi prekompoziciju vlasti u Podgorici, i to nije praksa koja već ranije nije postojala”, poručuju iz PES-a.

Prema njihovim riječima, niko iz većine nije iskazao spremnost da sarađuje sa onima koje optužuju za razne malverzacije na lokalnom i državnom nivou.

“Ako neko iz većine promijeni mišljenje, moraće građanima Podgorice da objasni motive i razloge za saučesništvo sa onima koje optužuju kao glavne krivce za višegodišnje loše stanje u gradu i državi. Ovo je i prilika da lideri partija koje su potpisale memorandum Jakov Milatović, Dritan Abazović i Nebojša Medojević dokažu da su protiv saradnje sa DPS-om u Podgorici”, zaključeno je u saopštenju PES-a.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime