10 C
Podgorica
26.02.2024.

Pejović-Gandel: Slovačka će nastaviti da podržava Crnu Goru na evropskom putu

Ambasador Slovačke Republike Nj.E. Boris Gandel pozdravio je korake koje je Crna Gora napravila u prethodnom periodu, ističući da proširenje Evropske unije znači stabilnost te da naša zemlja može biti dobar primjer na Zapadnom Balkanu.

Sa ambasadorom Gandelom razgovarao je potpredsjednik Skupštine Crne Gore Boris Pejović.

Kako je saopšteno iz Skupštine, sagovornici su ocijenili da Crna Gora i Slovačka imaju kvalitetne bilateralne odnose, te da je podrška zvanične Bratislave od velikog značaja za evropsku integraciju naše zemlje.

“Pejović je upoznao ambasadora Gandela sa aktuelnim političkim prilikama u zemlji, uz ocjenu da je 28. saziv Skupštine u rekordnom roku isporučio respektabilne rezultate. On je istakao da je imenovanjima u pravosuđu postignuta funkcionalnost pravosudnih institucija, što predstavlja konkretan signal u procesu evropskih integracija”, navodi se u saopštenju.

Pejović je, kako se dodaje u saopštenju, podijelio očekivanje da će konstruktivnim dijalogom u Skupštini, Crna Gora nastaviti da posvećeno ispunjava obaveze iz evropske agende i da kao zemlja aspirant napravi neophodne reforme u cilju punopravnog člansta.

Pejović je pozdravio ohrabrujuće poruke Brisela i tom prilikom kazao da je ovo „prilika koju ne smijemo propustiti.”

Ambasador Gandel čestitao je potpredsjedniku Skupštine preuzimanje dužnosti i podijelio uvjerenje da će Slovačka Republika kao iskren prijatelj nastaviti da podržava Crnu Goru na putu integracije u EU.

“Ambasador Gandel je kazao da dvije zemlje njeguju dobre odnose i da ga raduju aspiracije Crne Gore da bude dio evropske porodice. On je pozdravio korake koje je Crna Gora napravila u prethodnom periodu, ističući da proširenje Evropske unije znači stabilnost te da naša zemlja može biti dobar primjer na Zapadnom Balkanu”, navodi se u saopštenju.

Obostrano je konstatovan značaj podrške koju Slovačka, kao prijateljska, saveznička i partnerska država pruža Crnoj Gori na njenom integracionom putu, uz spremnost da se saradnja dviju država dodatno intenzivira i afirmiše posredstvom parlamentarne diplomatije.

(Portal RTCG)

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime