19.9 C
Podgorica
18.06.2024.

Otac jedne od inficiranih beba u Bijelom Polju tvrdi: Sudija Mrdak mi prijetio pred punom sudnicom

Prije nekoliko dana u bjelopoljskom Višem sudu pred sudskom vijećem kojim je predsjedavao Dragan Mrdak nastavljeno je ponovno suđenje za četvoro ljekara kojima je na teret stavljeno da su krivi za infekciju beba.

Vidno nezadovoljan tokom suđenja Predrag Karišik, jedan od roditelja inficiranih beba, juče je prijavio sudiju Dragana Mrdaka za, kako je kazao, upućivanje prijetnji, prenosi portal Dan.

“Kao jedan od roditelja inficiranih beba moram da obavijestim javnost da posle devet godina i ponovnog početka suđenja u ovom slučaju imamo nove momente koji do sada nisu zabilježeni u sudskoj praksi nigde u svijetu. Ja, Karišik Predrag, kao jedan od oštećenih, na ponovnom suđenju izjavio sam da ostajem pri prije datim izjavama u ovom postupku, s tim što dodajem da sam spreman da se borim za pravdu i da nema te cijene koju neću platiti za pravdu. Ja i do sada plaćam cijenu i spreman sam da idem do kraja”, kazao je on.

Karišik tvrdi da je nakon suđenja u sudnici dobio prijetnje od Mrdaka da će poći i prijaviti ga policiji za prijetnje koje sam mu uputio.

“Imam svjedoke jer mi je prijetio pred punom sudnicom. Kako sudija Mrdak nije imao razloga, a ni hrabrosti da stane iza svojih riječi i prijetnji, prinuđen sam da ja prijavim njega za prijetnje što sam juče učinio”, istakao je Karišik.

Tvrdi da je Mrdak urušio sebi kredibilitet jer nije održao svoju riječ.

“Postavljam pitanje za sudiju Mrdaka i čitavu javnost da li se nakon devet godina postupka u ovom slučaju ovako ophodi prema oštećenima i ima li ovaj sudija  poslije poništene presude sluha i znanja da ispravi grešku ili se upustio u prijetnje koje više podsećaju na rečnik mafijaških klanova nego na nosioce sudskih odluka. Na kraju sudija prijeti onome ko je oštećen i želi pravdu. Nazdravlje nam svima”, zaključio je Karišik.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime