12.9 C
Podgorica
24.02.2024.

Oduzimanjem imovine uništava se kapital za budući kriminal

Potpredsjednik Vlade za politički sistem, pravosuđe i antikorupciju Momo Koprivica donošen novog zakona o oduzimanju nelegalno stečene imovine jedan je od reformskih prioriteta vlada čime će se obezbijediti još bolji bilans rezultata u borbi protiv kriminala i korupcije.

Osim što je pravedno, trajno oduzimanje imovine stečene kriminalnom djelatnošću je mjera prevencije jer uništava kapital za buduće vršenje kriminalnih aktivnosti“, naveo je Koprivica na mreži „Iks“

SDT, kako kaže, u jednom konkretnom slučaju, osim pravde, za društvo donosi i enorman prihod državnom budžetu.

Višestruko veći nego što iznosi cjelokupno godišnje izdvajanje države za rad SDT-a. Donošenjem novog zakona o oduzimanju nelegalno stečene imovine, što nam je jedan od reformskih prioriteta, obezbijediće se još bolji bilans rezultata u borbi protiv kriminala i korupcije“, kazao je Koprivica.

Podsjetimo, Viši sud trajno je oduzeo nepokretnosti dvije firme velike vrijednosti, koja se procjenjuje da iznosi nekoliko miliona eura. To je urađeno po optužnici Specijalnog državnog tužilaštva, za krivično djelo pranje novca, koju je podigao specijalni tužilac Miloš Šoškić.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime