33.9 C
Podgorica
18.06.2024.

Ocu Tapuškoviću na Zlatici zabranili da glasa u mantiji!

Svešteniku Mitropolije crnogorsko-primorske ocu Branku Tapuškoviću danas nije dozvoljeno da glasa u mantiji na biračkom mjestu 24-D u osnovnoj školi Dr Dragiša Ivanović na Zlatici sa obrazloženjem da uniformisana lica nisu mogla da glasaju, te nije dopušteno ni policajcima ni vatrogascima da glasaju u uniformi.

Otac Branko ipak nije dopustio da mu birački odbor uskrati Ustavom zagarantovano pravo da glasa te je na društvenim mrežama objavljena njegova fotografija uoči ponovonog odlaska na glasanje.

Tapušković je portalu Borba da se ovo ne sprovodi na svakom mjestu te da je njegov kolega saslužitelj uredno glasao u mantiji. Kako je kazao otac Branko za Borbu, sveštenik može skinuti mantiju i glasati u civilu, ali to nije mogućnost za monahe i monahinje koji 24/7 moraju nositi mantiju, shodno njihovom poslušanju i monaškoj zakletvi.

Iz ovog proizilazi da se na biračkom mjestu 24-D u osnovnoj školi Dr Dragiša Ivanović krše Ustavna prava monaha i monahinja Mitropolije crnogorsko-primorske koji su državljani Crne Gore a koji po Ustavu Crne Gore imaju pravo da biraju i da budu birani. Monasi i monahinje su 24 časova u mantiji, nemaju civilnu odjeću, i samim tim im je uskraćeno pravo da glasaju na izborima“, kazao je otac Branko Tapušković za Borbu.

- Oglasi-spot_imgspot_img
Poslednje vijesti
- Oglasi-spot_img
POVEZANE VIJESTI
- Oglasi-spot_img

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime